Thanksgiving: Ευχαριστίες και γαλοπούλες

Μια ιδιαίτερα σημαντική για τους Αμερικανούς γιορτή, συνδεδεμένη με την αναγνώριση των καλών στοιχείων –όλων αυτών που σε κάνεις να νιώθεις ευγνώμων– της ζωής, η Ημέρα των Ευχαριστιών, την Πέμπτη 24/11 στήνει τραπέζι και στην Αθήνα.

Thanksgiving: Ευχαριστίες και γαλοπούλες

Μια ιδιαίτερα σημαντική για τους Αμερικανούς γιορτή, συνδεδεμένη με την αναγνώριση των καλών στοιχείων –όλων αυτών που σε κάνεις να νιώθεις ευγνώμων– της ζωής, η Ημέρα των Ευχαριστιών, την Πέμπτη 24/11 στήνει τραπέζι και στην Αθήνα.

«Premiere»

Thanksgiving: Ευχαριστίες και γαλοπούλες - εικόνα 1

Στις 24/11 το εστιατόριο του «InterContinental» γιορτάζει την Ημέρα των Ευχαριστιών με ένα ειδικό μενού (€ 45): κολοκυθόσουπα με galangal, σολομός με σαλάτα αβοκάντο, γαλοπούλα ψημένη sous vide με γλυκοπατάτα, κάστανο και σταφίδες και τάρτα σοκολάτας με τσάτνεϊ αχλαδιού και παγωτό βανίλια.

«Chefi the Restaurant»

Thanksgiving: Ευχαριστίες και γαλοπούλες - εικόνα 2

Και το εστιατόριο του Χαλανδρίου στο ρυθμό της αμερικανικής γιορτής, με βελουτέ κολοκύθας με τζίντζερ και πορτοκάλι, πατατοσαλάτα με καλαμπόκι, σταφύλια, ρόδι και jamon Iberico, ψητή γαλοπούλα με κάστανα, σταφίδες και κάσιους, σος cranberry και γλυκοπατάτα, με μηλόπιτα για φινάλε (€ 30 το άτομο).

«Trocadero»

Thanksgiving: Ευχαριστίες και γαλοπούλες - εικόνα 3

Το ξενοδοχείο «Metropolitan» στήνει ειδικά για την ημέρα γιορτινό μπουφέ, που περιλαμβάνει ψητή γαλοπούλα γεμιστή με κουκουνάρι, σερβιρισμένη με σάλτσα cranberry, σούπα κολοκύθας αρωματισμένη με κύμινο και τζίντζερ, λεμονόπιτα με μαρέγκα, κολοκυθόπιτα, cheesecake και άλλα πολλά (€ 30 το άτομο).

«Nice ’N’ Easy»

Thanksgiving: Ευχαριστίες και γαλοπούλες - εικόνα 4

Και το διατροφικά ανήσυχο μπιστρό ακολουθεί την αμερικανική παράδοση και διατυπώνει τις ευχαριστίες του προτείνοντας ένα ειδικό μενού τριών πιάτων, το οποίο θα έχει στο επίκεντρο την κλασική ψητή γαλοπούλα με πουρέ γλυκοπατάτας και γέμιση από κάστανα και κράνα (€ 27 το άτομο). Μπορείτε δε να προπαραγγείλετε και ολόκληρη γαλοπούλα.

«GB Roof Garden»

Thanksgiving: Ευχαριστίες και γαλοπούλες - εικόνα 5

Thanksgiving menu προτείνει και το εστιατόριο της «Μεγάλης Βρεταννίας»: με κρέμα από καλαμπόκι με κατσικίσιο τυρί και καπνιστό μπέικον, δροσερά φύλλα από χειμωνιάτικες σαλάτες και ψητή κολοκύθα, ψητή γαλοπούλα με εσπεριδοειδή και λαχανικά (ή αντρεκότ από μοσχαράκι γάλακτος με μήλα και μανιτάρια) και κρέμα κολοκύθας με μπαχαρικά με κέικ με καρύδια πεκάν, μαύρο ρούμι και σταφίδες (€ 65 το άτομο).

Περισσότερες πληροφορίες

GB Roof Garden

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Nice ’N’ Easy

Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.