Μια ιδιαίτερα σημαντική για τους Αμερικανούς γιορτή, συνδεδεμένη με την αναγνώριση των καλών στοιχείων –όλων αυτών που σε κάνεις να νιώθεις ευγνώμων– της ζωής, η Ημέρα των Ευχαριστιών, την Πέμπτη 24/11 στήνει τραπέζι και στην Αθήνα.
«Premiere»
Στις 24/11 το εστιατόριο του «InterContinental» γιορτάζει την Ημέρα των Ευχαριστιών με ένα ειδικό μενού (€ 45): κολοκυθόσουπα με galangal, σολομός με σαλάτα αβοκάντο, γαλοπούλα ψημένη sous vide με γλυκοπατάτα, κάστανο και σταφίδες και τάρτα σοκολάτας με τσάτνεϊ αχλαδιού και παγωτό βανίλια.
«Chefi the Restaurant»
Και το εστιατόριο του Χαλανδρίου στο ρυθμό της αμερικανικής γιορτής, με βελουτέ κολοκύθας με τζίντζερ και πορτοκάλι, πατατοσαλάτα με καλαμπόκι, σταφύλια, ρόδι και jamon Iberico, ψητή γαλοπούλα με κάστανα, σταφίδες και κάσιους, σος cranberry και γλυκοπατάτα, με μηλόπιτα για φινάλε (€ 30 το άτομο).
«Trocadero»
Το ξενοδοχείο «Metropolitan» στήνει ειδικά για την ημέρα γιορτινό μπουφέ, που περιλαμβάνει ψητή γαλοπούλα γεμιστή με κουκουνάρι, σερβιρισμένη με σάλτσα cranberry, σούπα κολοκύθας αρωματισμένη με κύμινο και τζίντζερ, λεμονόπιτα με μαρέγκα, κολοκυθόπιτα, cheesecake και άλλα πολλά (€ 30 το άτομο).
«Nice ’N’ Easy»
Και το διατροφικά ανήσυχο μπιστρό ακολουθεί την αμερικανική παράδοση και διατυπώνει τις ευχαριστίες του προτείνοντας ένα ειδικό μενού τριών πιάτων, το οποίο θα έχει στο επίκεντρο την κλασική ψητή γαλοπούλα με πουρέ γλυκοπατάτας και γέμιση από κάστανα και κράνα (€ 27 το άτομο). Μπορείτε δε να προπαραγγείλετε και ολόκληρη γαλοπούλα.
«GB Roof Garden»
Thanksgiving menu προτείνει και το εστιατόριο της «Μεγάλης Βρεταννίας»: με κρέμα από καλαμπόκι με κατσικίσιο τυρί και καπνιστό μπέικον, δροσερά φύλλα από χειμωνιάτικες σαλάτες και ψητή κολοκύθα, ψητή γαλοπούλα με εσπεριδοειδή και λαχανικά (ή αντρεκότ από μοσχαράκι γάλακτος με μήλα και μανιτάρια) και κρέμα κολοκύθας με μπαχαρικά με κέικ με καρύδια πεκάν, μαύρο ρούμι και σταφίδες (€ 65 το άτομο).