«Paleo» από τον Γιάννη Καϋμενάκη

O γνωστός σομελιέ βάζει την οινική του πινελιά στην πειραιώτικη (περιοχή) Ρετσίνα. Το καινούργιο του wine bar ανοίγει σε λίγες μέρες.

«Paleo» από τον Γιάννη Καϋμενάκη

O γνωστός σομελιέ βάζει την οινική του πινελιά στην πειραιώτικη (περιοχή) Ρετσίνα. Το καινούργιο του wine bar ανοίγει σε λίγες μέρες.

«Paleo» από τον Γιάννη Καϋμενάκη - εικόνα 1
Το Paleo...under constraction

Έψαχνε καιρό χώρο σε διάφορα σημεία της πόλης για να στεγάσει την πλούσια κάβα του ο πολύ καλός σομελιέ Γιάννης Καϋμενάκης (βλ. «48 The Restaurant» και «Cucina Povera»). Τελικά τον κέρδισε ο Πειραιάς. Το «Paleo», θα ανοίξει άμεσα τις πόρτες του σε μια περιοχή που λέγεται Ρετσίνα, παίρνοντας το όνομά της από την κλωστοϋφαντουργική εταιρεία της οικογένειας Ρετσίνα που ήταν από τις πρώτες βιομηχανικές μονάδες της Ελλάδας –ιδρύθηκε το 1872.

«Paleo» από τον Γιάννη Καϋμενάκη - εικόνα 2
Ο εσωτερικός χώρος του wine bar

Το καινούργιο wine bar έχει βιομηχανικό στιλ, ακολουθώντας την αύρα του ψηλοτάβανου χώρου που το στεγάζει (παλιές αποθήκες), με τα βαρέλια και τα σκαμπό-ξυλοκιβώτια να δίνουν τον τόνο. Έχει την οινική πυξίδα του προσανατολισμένη στο Νότο (Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα) και κινείται σε δύο κατευθύνσεις: από τη μία με εκατό τοπωνύμια-σπίτια που έχει επιλέξει ο Γιάννης Καϋμενάκης (Νεμέα, Νάουσα, Corbieres κτλ.), κι από την άλλη, με χρονιές που σε πάνε βόλτα στο βάθος του χρόνου μέσω μιας λίστα 350-400 κρασιών. Το φαγητό, αλλαντικά και τυριά, ελληνικά και ξένα, σαλάτες, ένα ψάρι, ένα ζυμαρικό κι ένα κρέας, θα έχει συνοδευτικό ρόλο στο νέο αυτό project που αναμενόμενα θα έχει το focus του στο κρασί.

Πολυδεύκους 39, Πειραιάς, 2104125204.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.