O γνωστός σομελιέ βάζει την οινική του πινελιά στην πειραιώτικη (περιοχή) Ρετσίνα. Το καινούργιο του wine bar ανοίγει σε λίγες μέρες.
Έψαχνε καιρό χώρο σε διάφορα σημεία της πόλης για να στεγάσει την πλούσια κάβα του ο πολύ καλός σομελιέ Γιάννης Καϋμενάκης (βλ. «48 The Restaurant» και «Cucina Povera»). Τελικά τον κέρδισε ο Πειραιάς. Το «Paleo», θα ανοίξει άμεσα τις πόρτες του σε μια περιοχή που λέγεται Ρετσίνα, παίρνοντας το όνομά της από την κλωστοϋφαντουργική εταιρεία της οικογένειας Ρετσίνα που ήταν από τις πρώτες βιομηχανικές μονάδες της Ελλάδας –ιδρύθηκε το 1872.
Το καινούργιο wine bar έχει βιομηχανικό στιλ, ακολουθώντας την αύρα του ψηλοτάβανου χώρου που το στεγάζει (παλιές αποθήκες), με τα βαρέλια και τα σκαμπό-ξυλοκιβώτια να δίνουν τον τόνο. Έχει την οινική πυξίδα του προσανατολισμένη στο Νότο (Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα) και κινείται σε δύο κατευθύνσεις: από τη μία με εκατό τοπωνύμια-σπίτια που έχει επιλέξει ο Γιάννης Καϋμενάκης (Νεμέα, Νάουσα, Corbieres κτλ.), κι από την άλλη, με χρονιές που σε πάνε βόλτα στο βάθος του χρόνου μέσω μιας λίστα 350-400 κρασιών. Το φαγητό, αλλαντικά και τυριά, ελληνικά και ξένα, σαλάτες, ένα ψάρι, ένα ζυμαρικό κι ένα κρέας, θα έχει συνοδευτικό ρόλο στο νέο αυτό project που αναμενόμενα θα έχει το focus του στο κρασί.
Πολυδεύκους 39, Πειραιάς, 2104125204.