«Dai Due Amici»: Χαλάνδρι italiano

Δύο φίλοι και πολλές ιταλικές συνταγές κρύβονται πίσω από το καλόγουστο εστιατόριο που έκανε το ντεμπούτο του στην Αγίου Γεωργίου.

«Dai Due Amici»: Χαλάνδρι italiano

Δύο φίλοι και πολλές ιταλικές συνταγές κρύβονται πίσω από το καλόγουστο εστιατόριο που έκανε το ντεμπούτο του στην Αγίου Γεωργίου.

«Dai Due Amici»: Χαλάνδρι italiano - εικόνα 1

Μια μοντέρνα απόδοση του κλασικού σάς περιμένει στο καινούργιο ιταλικό που ακούει στο όνομα «Dai Due Amici» («Από δύο φίλους») και άνοιξε τις πόρτες του πρόσφατα στην οδό Αγίου Γεωργίου στο Χαλάνδρι. Με πάτωμα από ξύλο πεύκου, ισπανικά πλακάκια αλλά και ζεστές μπουαζερί, πάνω από τις οποίες «κρέμονται» στιγμιότυπα ιταλικών ταινιών –ο Μπενίνι παρέα με τη… Σοφία Λόρεν–, ανοιχτή κουζίνα κι ένα μπαρ στο μπροστινό μέρος του, όπου μπορείς να περιμένεις για το τραπέζι σου πίνοντας κάποιο κοκτέιλ, έχει στο ρεπερτόριό του πολλά και διάφορα antipasti, ζυμαρικά και κρεατικά. Στην κουζίνα, ο Χάρης Παπάζογλου φτιάχνει, ανάμεσα σε άλλα, ριζότο με μελάνι σουπιάς, ψητό καλαμαράκι και κρέμα φινόκιο, κουνέλι ραγού με παπαρδέλες, μοσχαρίσια ουρά μπρεζέ με φρέσκα νιόκι και μοσχαρίσιο συκώτι με δεντρολίβανο πάνω σε καραμελωμένα λευκά κρεμμύδια. Σύντομα θα σας έχουμε γευστική ανταπόκριση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
10/05/2024

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.