Η «Πασιφάη» της οδού Λαζαράκη

Ένα βράδυ με τον πανύψηλο, βρακοφορεμένο Στέλιο Τρουλάκη και την κρήτική του… Γλυφάδα.

Η «Πασιφάη» της οδού Λαζαράκη

Ένα βράδυ με τον πανύψηλο, βρακοφορεμένο Στέλιο Τρουλάκη και την κρήτική του… Γλυφάδα.

Η «Πασιφάη» της οδού Λαζαράκη - εικόνα 1

Εδώ και 10 μήνες η κρητική κουζίνα απέκτησε εκπρόσωπο στην κοσμική Γλυφάδα, με το εστιατόριο «Πασιφάη», το αδελφάκι του οποίου έχει γράψει ιστορία στον Κορυδαλλό. Υπερυψωμένο, με τραπεζάκια έξω, πολύ μεγάλη ψηλοτάβανη σάλα με ρουστίκ διακόσμηση –ξύλο, καμάρες, αγροτικά αντικείμενα στους τοίχους και μινωικό κόκκινο σε μικρές δόσεις–, επιχειρεί τη σύνδεση με το μοντέρνο μέσα από διάσπαρτες οθόνες όπου προβάλλονται τοπία της Κρήτης, χορευτικά και σκηνές από τρύγο, λιομάζωμα κ.λπ. Κρητική μουσική σε σωστή ένταση, τραπέζια με καλές αποστάσεις μεταξύ τους και ένας μεγάλος κατάλογος με πολλά από τα κλασικά κρητικά εδέσματα αλλά και πολλά κρεατικά και μεζεκλίκια της ώρας.

Αγαπήσαμε το πολύ νόστιμο «και όπως στην Κρήτη» τηγανητό κουνέλι, μας άρεσε το γαμοπίλαφο και δεν παραλείψαμε να συνοδεύσουμε τη ρακή μας με χορτοκαλίτσουνα, μυζηθροκαλίτσουνα και μαραθόπιτα με ωραίο αλάδωτο τηγάνισμα. Το σφακιανό τσιγαριαστό αρνάκι έλιωνε μεν στο στόμα, αλλά ήταν μάλλον ένα καλό λεμονάτο και όχι το λιτό έδεσμα –αλάτι, πιπέρι, λάδι, άντε και ένα κρεμμύδι– της αυθεντικής εκδοχής. Πολύ μεγάλες οι μερίδες, με καλές τιμές, πολύ πρόθυμο το προσωπικό, και όπως μας διαβεβαίωσε ο ιδιοκτήτης Στέλιος Τρουλάκης από τα Χανιά, χαμογελαστός, πανύψηλος, βρακοφορεμένος και με τα στιβάνια του, όλα τα υλικά πλην μαναβικής έρχονται από την Κρήτη και όλα φτιάχνονται στην κουζίνα.

Λαζαράκη 63, Γλυφάδα, 2109944024. Τιμή: € 18-22.

Περισσότερες πληροφορίες

Πασιφάη

Λαζαράκη 63, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρώγα: Το πιο μικρό wine bar της χώρας άνοιξε στην Σύρο

To μικροσκοπικό wine bar είναι το νέο στέκι στην Ερμούπολη και αποδεικνύει περίτρανα ότι το μέγεθος δεν μετράει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
26/06/2025

Crios Paros

Το πιο upscale beach bar της Πάρου φέρνει μυκονιάτικο αέρα στο νησί, με κοφτερή αισθητική και σέρβις αιχμής σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες της δυτικής πλευράς, ενώ στην κουζίνα, που επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης και εκτελεί ο νεαρός Σπύρος Δήμητσας, η ελληνική beachside γεύση αποκτά μοντέρνα έκφραση, αναδεικνύοντας την εκλεκτή τοπική και ευρύτερα ελληνική πρώτη ύλη.

Patio

Ο Παναγιώτης Γιακαλής φέρνει τη μικρή αυλή του ξενοδοχείου "The Margi" στην πιο μεγάλη στιγμή της μέχρι σήμερα.

Mirlo: To νέο spot για αυθεντικό κεμπάμπ και μεζικλίκια

Η ομάδα του Mirlo στο Γκάζι ειδικεύεται στο street food με νόημα και μας καλωσορίζει στην νέα της προσπάθεια.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη μάς συστήνει το εκλεκτικό "Yphes"

Με περιβάλλον που αποπνέει δροσερή αύρα θερινής ραστώνης στην καρδιά της πόλης και κουζίνα υψηλών στροφών, το φρέσκο αυτό πόστο προσφέρει απλόχερα λόγους επαναλαμβανόμενης επιστροφής.

Hafu, το νέο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά

Μετά την Επιστροφή των Τζεντάι, του Ροζ Πάνθηρα και του Batman, τώρα η επιστροφή του Μενού. Ο Σωτήρης Κοντιζάς επιστρέφει με ένα director's cut.

Αυτό το speakeasy resto-bar ίσως είναι η πιο δροσερή επιλογή για φαγητό και ποτό στην καρδιά της Αθήνας

Το Fellows στη "σκιά" του Πολεμικού Μουσείου προσφέρει έναν υπέροχο κήπο και πληθώρα επιλογών σε brunch, lunch, dinner και κοκτέιλ.