Η «Πασιφάη» της οδού Λαζαράκη

Ένα βράδυ με τον πανύψηλο, βρακοφορεμένο Στέλιο Τρουλάκη και την κρήτική του… Γλυφάδα.

Η «Πασιφάη» της οδού Λαζαράκη

Ένα βράδυ με τον πανύψηλο, βρακοφορεμένο Στέλιο Τρουλάκη και την κρήτική του… Γλυφάδα.

Η «Πασιφάη» της οδού Λαζαράκη - εικόνα 1

Εδώ και 10 μήνες η κρητική κουζίνα απέκτησε εκπρόσωπο στην κοσμική Γλυφάδα, με το εστιατόριο «Πασιφάη», το αδελφάκι του οποίου έχει γράψει ιστορία στον Κορυδαλλό. Υπερυψωμένο, με τραπεζάκια έξω, πολύ μεγάλη ψηλοτάβανη σάλα με ρουστίκ διακόσμηση –ξύλο, καμάρες, αγροτικά αντικείμενα στους τοίχους και μινωικό κόκκινο σε μικρές δόσεις–, επιχειρεί τη σύνδεση με το μοντέρνο μέσα από διάσπαρτες οθόνες όπου προβάλλονται τοπία της Κρήτης, χορευτικά και σκηνές από τρύγο, λιομάζωμα κ.λπ. Κρητική μουσική σε σωστή ένταση, τραπέζια με καλές αποστάσεις μεταξύ τους και ένας μεγάλος κατάλογος με πολλά από τα κλασικά κρητικά εδέσματα αλλά και πολλά κρεατικά και μεζεκλίκια της ώρας.

Αγαπήσαμε το πολύ νόστιμο «και όπως στην Κρήτη» τηγανητό κουνέλι, μας άρεσε το γαμοπίλαφο και δεν παραλείψαμε να συνοδεύσουμε τη ρακή μας με χορτοκαλίτσουνα, μυζηθροκαλίτσουνα και μαραθόπιτα με ωραίο αλάδωτο τηγάνισμα. Το σφακιανό τσιγαριαστό αρνάκι έλιωνε μεν στο στόμα, αλλά ήταν μάλλον ένα καλό λεμονάτο και όχι το λιτό έδεσμα –αλάτι, πιπέρι, λάδι, άντε και ένα κρεμμύδι– της αυθεντικής εκδοχής. Πολύ μεγάλες οι μερίδες, με καλές τιμές, πολύ πρόθυμο το προσωπικό, και όπως μας διαβεβαίωσε ο ιδιοκτήτης Στέλιος Τρουλάκης από τα Χανιά, χαμογελαστός, πανύψηλος, βρακοφορεμένος και με τα στιβάνια του, όλα τα υλικά πλην μαναβικής έρχονται από την Κρήτη και όλα φτιάχνονται στην κουζίνα.

Λαζαράκη 63, Γλυφάδα, 2109944024. Τιμή: € 18-22.

Περισσότερες πληροφορίες

Πασιφάη

Λαζαράκη 63, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς και γιατί βρέθηκε στην Τήνο ένας από τους κορυφαίους σεφ του πλανήτη

Μία εμπειρία ζωής βίωσε στο κυκλαδίτικο νησί ο κορυφαίος Daniel Humm. Ο πολυβραβευμένος διεθνούς φήμης σεφ και ιδιοκτήτης του θρυλικού Eleven Madison Park της Νέας Υόρκης, βρέθηκε στην Ελλάδα επιθυμώντας να γνωρίσει σε βάθος και να εμπνευστεί από τον γαστρονομικό της πλούτο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
28/04/2025

Ο Παύλος Κυριάκης μιλά ιταλικά στο Odori

Το δημοφιλές σποτ της πλατείας Αγίων Θεοδώρων περνά στην Τrattoria/ Vermuteria φάση του, με επικεφαλής της γεύσης του τον πολυβραβευμένο σεφ.

Τα Taco Bell έρχονται στην Αθήνα

Ελλάδα, είσαι έτοιμη για Crunchy Taco;

Δυο ενδιαφέρουσες αφίξεις στη Ζάκυνθο με υπογραφή Σταύρου Υφαντίδη

Ο βραβευμένος σεφ ετοιμάζει διπλό χτύπημα, αναβαθμίζοντας την κουζίνα του δημοφιλούς "Movida" και συστήνοντας στο νησί την έννοια του fine baking μέσα από τη boulangerie Venier, σε συνεργασία με τον έμπειρο chef pâtissier Αλέξανδρου Παπαγεωργίου.

Στα θέρετρα του Ομίλου Sani/Ikos η γαστρονομία είναι ομαδική υπόθεση

Eν όψει του Sani Gourmet 2025, του γαστρονομικού φεστιβάλ που, από τις 11 Ιουλίου έως τις 22 Αυγούστου, θα δώσει στους επισκέπτες του Sani Resort την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν μερικούς από τους σημαντικότερους σεφ του κόσμου, μιλάμε με τους ανθρώπους πίσω από τις γεύσεις των πολυτελών Sani / Ikos Resorts και μαθαίνουμε περισσότερα για τη μοναδική στη χώρα καινοτομία της Γαστρονομικής Επιτροπής του Ομίλου.

Το "Canarino" είναι ζωντανός φόρος τιμής στην κουζίνα της νότιας Ιταλίας

Το ριζικά ανανεωμένο εστιατόριο στον Νέο Κόσμο γράφει νέα γευστική πορεία διασχίζοντας τη Νότια Ιταλία με πυξίδα την εμπειρία του σεφ Κώστα Τσίγκα.

Πώς ο Dario Cecchini έγινε ο πιο δημοφιλής χασάπης του κόσμου

Προσωπικότητα σκαμπρόζα, αβίαστα χαρισματική. Μορφή της γαστρονομίας τεράστια. Ο πατριάρχης για κάθε macellaio. Εστιάτορας περίφημος και meta-χασάπης πολύ πριν εφευρεθεί ο όρος του πρώτου συνθετικού.