Η «Πασιφάη» της οδού Λαζαράκη

Ένα βράδυ με τον πανύψηλο, βρακοφορεμένο Στέλιο Τρουλάκη και την κρήτική του… Γλυφάδα.

Η «Πασιφάη» της οδού Λαζαράκη

Ένα βράδυ με τον πανύψηλο, βρακοφορεμένο Στέλιο Τρουλάκη και την κρήτική του… Γλυφάδα.

Η «Πασιφάη» της οδού Λαζαράκη - εικόνα 1

Εδώ και 10 μήνες η κρητική κουζίνα απέκτησε εκπρόσωπο στην κοσμική Γλυφάδα, με το εστιατόριο «Πασιφάη», το αδελφάκι του οποίου έχει γράψει ιστορία στον Κορυδαλλό. Υπερυψωμένο, με τραπεζάκια έξω, πολύ μεγάλη ψηλοτάβανη σάλα με ρουστίκ διακόσμηση –ξύλο, καμάρες, αγροτικά αντικείμενα στους τοίχους και μινωικό κόκκινο σε μικρές δόσεις–, επιχειρεί τη σύνδεση με το μοντέρνο μέσα από διάσπαρτες οθόνες όπου προβάλλονται τοπία της Κρήτης, χορευτικά και σκηνές από τρύγο, λιομάζωμα κ.λπ. Κρητική μουσική σε σωστή ένταση, τραπέζια με καλές αποστάσεις μεταξύ τους και ένας μεγάλος κατάλογος με πολλά από τα κλασικά κρητικά εδέσματα αλλά και πολλά κρεατικά και μεζεκλίκια της ώρας.

Αγαπήσαμε το πολύ νόστιμο «και όπως στην Κρήτη» τηγανητό κουνέλι, μας άρεσε το γαμοπίλαφο και δεν παραλείψαμε να συνοδεύσουμε τη ρακή μας με χορτοκαλίτσουνα, μυζηθροκαλίτσουνα και μαραθόπιτα με ωραίο αλάδωτο τηγάνισμα. Το σφακιανό τσιγαριαστό αρνάκι έλιωνε μεν στο στόμα, αλλά ήταν μάλλον ένα καλό λεμονάτο και όχι το λιτό έδεσμα –αλάτι, πιπέρι, λάδι, άντε και ένα κρεμμύδι– της αυθεντικής εκδοχής. Πολύ μεγάλες οι μερίδες, με καλές τιμές, πολύ πρόθυμο το προσωπικό, και όπως μας διαβεβαίωσε ο ιδιοκτήτης Στέλιος Τρουλάκης από τα Χανιά, χαμογελαστός, πανύψηλος, βρακοφορεμένος και με τα στιβάνια του, όλα τα υλικά πλην μαναβικής έρχονται από την Κρήτη και όλα φτιάχνονται στην κουζίνα.

Λαζαράκη 63, Γλυφάδα, 2109944024. Τιμή: € 18-22.

Περισσότερες πληροφορίες

Πασιφάη

Λαζαράκη 63, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ολόφρεσκο μενού στο πιο προνομιούχο "Balcony" με θέα την Ακρόπολη

Κομψό μπαλκόνι στο Κουκάκι "μαγειρεύει" καινούργιες προτάσεις μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/11/2025

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για το "Φίτα"

Η sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου δείχνει να διανύει περίοδο φόρμας στη δεύτερη ζωή της, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

Sunday Table: Στο The Dolli's Rooftop Restaurant στρώνουν κυριακάτικο τραπέζι

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.