Η «Πασιφάη» της οδού Λαζαράκη

Ένα βράδυ με τον πανύψηλο, βρακοφορεμένο Στέλιο Τρουλάκη και την κρήτική του… Γλυφάδα.

Η «Πασιφάη» της οδού Λαζαράκη

Ένα βράδυ με τον πανύψηλο, βρακοφορεμένο Στέλιο Τρουλάκη και την κρήτική του… Γλυφάδα.

Η «Πασιφάη» της οδού Λαζαράκη - εικόνα 1

Εδώ και 10 μήνες η κρητική κουζίνα απέκτησε εκπρόσωπο στην κοσμική Γλυφάδα, με το εστιατόριο «Πασιφάη», το αδελφάκι του οποίου έχει γράψει ιστορία στον Κορυδαλλό. Υπερυψωμένο, με τραπεζάκια έξω, πολύ μεγάλη ψηλοτάβανη σάλα με ρουστίκ διακόσμηση –ξύλο, καμάρες, αγροτικά αντικείμενα στους τοίχους και μινωικό κόκκινο σε μικρές δόσεις–, επιχειρεί τη σύνδεση με το μοντέρνο μέσα από διάσπαρτες οθόνες όπου προβάλλονται τοπία της Κρήτης, χορευτικά και σκηνές από τρύγο, λιομάζωμα κ.λπ. Κρητική μουσική σε σωστή ένταση, τραπέζια με καλές αποστάσεις μεταξύ τους και ένας μεγάλος κατάλογος με πολλά από τα κλασικά κρητικά εδέσματα αλλά και πολλά κρεατικά και μεζεκλίκια της ώρας.

Αγαπήσαμε το πολύ νόστιμο «και όπως στην Κρήτη» τηγανητό κουνέλι, μας άρεσε το γαμοπίλαφο και δεν παραλείψαμε να συνοδεύσουμε τη ρακή μας με χορτοκαλίτσουνα, μυζηθροκαλίτσουνα και μαραθόπιτα με ωραίο αλάδωτο τηγάνισμα. Το σφακιανό τσιγαριαστό αρνάκι έλιωνε μεν στο στόμα, αλλά ήταν μάλλον ένα καλό λεμονάτο και όχι το λιτό έδεσμα –αλάτι, πιπέρι, λάδι, άντε και ένα κρεμμύδι– της αυθεντικής εκδοχής. Πολύ μεγάλες οι μερίδες, με καλές τιμές, πολύ πρόθυμο το προσωπικό, και όπως μας διαβεβαίωσε ο ιδιοκτήτης Στέλιος Τρουλάκης από τα Χανιά, χαμογελαστός, πανύψηλος, βρακοφορεμένος και με τα στιβάνια του, όλα τα υλικά πλην μαναβικής έρχονται από την Κρήτη και όλα φτιάχνονται στην κουζίνα.

Λαζαράκη 63, Γλυφάδα, 2109944024. Τιμή: € 18-22.

Περισσότερες πληροφορίες

Πασιφάη

Λαζαράκη 63, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
15/09/2025

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.