Christmas Food Festival 2015: κλείστε θέση τώρα στις παράλληλες εκδηλώσεις!

Με σύνθημα «Δοκίμασε, αγόρασε, γιόρτασε!», το γιορτινότερο φεστιβάλ γεύσης στην Αθήνα έρχεται γεμάτο χριστουγεννιάτικες ντελικατέσεν, κρασιά και ποτά ως προάγγελος της πιο χαρούμενης εποχής του χρόνου. Καινοτομίες, διάσημοι σεφ, ερεθιστικές παράλληλες εκδηλώσεις, για να βάλετε έξτρα γεύση στα γιορτινά σας τραπεζώματα!

Christmas Food Festival 2015: κλείστε θέση τώρα στις παράλληλες εκδηλώσεις!

Με σύνθημα «Δοκίμασε, αγόρασε, γιόρτασε!», το γιορτινότερο φεστιβάλ γεύσης στην Αθήνα έρχεται γεμάτο χριστουγεννιάτικες ντελικατέσεν, κρασιά και ποτά ως προάγγελος της πιο χαρούμενης εποχής του χρόνου. Καινοτομίες, διάσημοι σεφ, ερεθιστικές παράλληλες εκδηλώσεις, για να βάλετε έξτρα γεύση στα γιορτινά σας τραπεζώματα!

Christmas Food Festival 2015: κλείστε θέση τώρα στις παράλληλες εκδηλώσεις! - εικόνα 1

Επιχειρώντας ένα πλήρες preview στο γιορτινό ραντεβού με τις γεύσεις που διοργανώνει το «αθηνόραμα» στη Helexpo Maroussi από τις 4 έως τις 6 Δεκεμβρίου, δεν μπορούμε παρά να κάνουμε μια πρώτη στάση στον τίτλο. «Christmas Food Festival» λοιπόν, και το αγγλικό της διατύπωσης δεν μπορεί παρά να σημαίνει ότι τα γευστικά εκθέματα, είτε είναι ντελικατέσεν είτε διαλεχτά κρασιά και ποτά, δεν περιορίζονται στην ελληνική παραγωγή, αλλά έρχονται και από άλλες χώρες.

Αυτό χαρίζει στο φεστιβάλ ένα διεθνή χαρακτήρα και δίνει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με πρωτότυπα προϊόντα, που αλλιώς δύσκολα θα έφταναν μέχρι το γιορτινό τους τραπέζι.

Christmas Food Festival 2015: κλείστε θέση τώρα στις παράλληλες εκδηλώσεις! - εικόνα 2

Οι παράλληλες εκδηλώσεις θα είναι, φυσικά, βασική παράμετρος του φεστιβάλ, γι’ αυτό και φιλοξενούνται στο επίκεντρο του χώρου, στο «Θέατρο των Γεύσεων». Από εκεί θα παρελάσουν δημοφιλείς σεφ, οι οποίοι θα μαγειρέψουν στην ανοιχτή κουζίνα του γιορτινές συνταγές. Η Ντίνα Νικολάου θα ετοιμάσει διονυσιακές μαρμελάδες και ζελέ με κρασιά των Αμπελώνων Αντωνόπουλου.

Στο «Christmas Food Festival» τα γευστικά εκθέματα δεν περιορίζονται στην ελληνική παραγωγή, αλλά έρχονται και από άλλες χώρες. Έτσι έχουμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με πρωτότυπα προϊόντα, που αλλιώς δύσκολα θα έφταναν μέχρι το γιορτινό μας τραπέζι.

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος θα κεντήσει με ελληνικές ντελικατέσεν από το τεράστιο ρεπερτόριο του Ergon, του πιο ψαγμένου παντοπωλείου στην Ελλάδα. Ο Γιάννης Μπαξεβάνης θα μαγειρέψει με τα παιδιά, παρασύροντάς τα σε μια ευχάριστη δημιουργία-γευσιγνωσία. Ο Αριστοτέλης Ζέρβας θα κάνει γευστικές προτάσεις με βάση παραδοσιακά προϊόντα από την ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης.

Το πρόγραμμα θα πλαισιωθεί επίσης με μαγειρικές παρουσιάσεις και γευσιγνωσίες, μεταξύ των οποίων αυτή των κοκτέιλ με τσίπουρο της οικογένειας Σταύρου Σπυρόπουλου, αλλά και το απίθανο τεστ της καυτής πατάτας, μια έξυπνη και πρωτότυπη γευσιγνωσία λαδιού της εταιρείας Gaea.

Christmas Food Festival 2015: κλείστε θέση τώρα στις παράλληλες εκδηλώσεις! - εικόνα 3

Ένα ακόμη πεδίο το οποίο σηματοδοτεί το χαρακτήρα του φεστιβάλ είναι αυτό των ποτών και των κοκτέιλ. Πρώτα απ’ όλα, θα συναντήσετε μια σειρά από περίπτερα με ποιοτικό αλκοόλ και κρασιά με εμβληματικό διεθνές όνομα, αλλά και αξεσουάρ για ένα σωστά εξοπλισμένο μπαρ στο σπίτι. Στο χώρο που στήθηκε με τη συνεργασία της Bar Academy θα έχετε την ευκαιρία όχι μόνο να δοκιμάσετε γευστικά κοκτέιλ, αλλά και να εξοικειωθείτε με την πολύ ελκυστική ιδέα τού να απολαμβάνετε στο σπίτι σας ενδιαφέρουσες homemade μείξεις.

Παράλληλα, σε έναν άλλο χώρο, ο Σπύρος Κερκύρας της Bar Solutions θα δίνει ιδέες για κοκτέιλ που μπορούν να συνοδεύσουν από την αρχή μέχρι το τέλος τα γιορτινά σας τραπέζια. Cocktail Christmas, λοιπόν… Να μια γευστική νέα ιδέα που αξίζει να δοκιμάσετε. Και οι έμπειροι mixologists θα είναι στη διάθεσή σας έτσι ώστε φεύγοντας από το φεστιβάλ να είσαστε πανέτοιμοι να δημιουργήσετε το δικό σας κοκτέιλ.

Christmas Food Festival 2015: κλείστε θέση τώρα στις παράλληλες εκδηλώσεις! - εικόνα 4

Το χορταστικό πρόγραμμα του Christmas Food Festival όμως περιλαμβάνει πολλά πράγματα ακόμη. Πρώτα απ’ όλα, δεν ξεχνάμε ότι αυτές τις ημέρες τις βιώνουν σαν χαρά και φαντασίωση περισσότερο απ’ όλους τα παιδιά. Έτσι, εκτός από τα μαγειρέματα του Γιάν­νη Μπαξεβάνη, οι μικροί μας φίλοι θα παίξουν και θα δημιουργήσουν παρέα με τους Μυθοπλάστες. Θα συνθέσουν μοναδικές ιστορίες με κάρτες δημιουργικής αφήγησης, τις οποίες στη συνέχεια θα εικονογραφήσουν, θα φτιάξουν με υλικά από την κουζίνα παραμυθοστολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, θ’ ακούσουν και θα δραματοποιήσουν παραμύθια.

Christmas Food Festival 2015: κλείστε θέση τώρα στις παράλληλες εκδηλώσεις! - εικόνα 5

Δεν σκεφτήκαμε μόνο τα παιδιά. Στο Christmas Food Festival υπάρχει ένας χώρος ανάπαυλας και ξεκούρασης για όλους, στην «πλατεία» που δημιουργείται στο κέντρο του. Εκεί θα μπορείτε να γευτείτε μια ποικιλία από ορεκτικά σάντουιτς, σαλάτες και τάρτες που θα ετοιμάζουν οι σεφ της Intercatering.

Και φυσικά, το πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων που έχουν γίνει πλέον σήμα κατατεθέν των γαστρονομικών φεστιβάλ του «αθηνοράματος» δεν τελειώνει εδώ.
Λεπτομέρειες για τα μαθήματα γιορτινής μαγειρικής σας έχουμε δώσει ήδη, ενώ την πλήρη περιγραφή τους μπορείτε να δείτε εδώ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα Εργαστήρια Γεύσης με τις πρωτότυπες γευσιγνωσίες τους,
όπου το κρασί έχει την τιμητική του (με τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη, τον Αργύρη Τσακίρη και τον Χρήστο Σιώμο), χωρίς να απουσιάζον βέβαια οι μπίρες, τα ουίσκι, τα τυριά (με τον Ηλία Μαμαλάκη) και η σοκολάτα.

Christmas Food Festival 2015: κλείστε θέση τώρα στις παράλληλες εκδηλώσεις! - εικόνα 6

Έξυπνα χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ, τέλος, με ποικιλοτρόπως ψημένα φρούτα, θα μας δείξει ο κορυφαίος bartender Χρήστος Χουσέας, ενώ τα ιταλικά προσούτο και τα ισπανικά χαμόν που παράγονται στην Ελλάδα θα δοκιμαστούν παράλληλα σε ένα έξυπνο και νόστιμο crash test. Ραντεβού στη Helexpo Maroussi, λοιπόν, στις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου.

Μέχρι τότε μπείτε στο www.christmasfoodfestival.gr για περισσότερες λεπτομέρειες και κάντε εγκαίρως κράτηση θέσεων για τις παράλληλες εκδηλώσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.