Ένας κήπος μυστικός

Περνώντας απέξω, δεν το παίρνεις χαμπάρι: το χαλανδριώτικο μεζεδοπωλείο ονόματι «Μυστικός Κήπος» είναι όνομα και πράγμα.

Ένας κήπος μυστικός

Περνώντας απέξω, δεν το παίρνεις χαμπάρι. Ο «Μυστικός Κήπος» είναι όνομα και πράγμα. Το χαλανδριώτικο μεζεδοπωλείο στήνει τραπέζια και πολύχρωμες καρέκλες με ψαθάκι στην πίσω αυλή, με φόντο φουντωτές γλάστρες, ξύλινα παραθυρόφυλλα κι έναν πέτρινο τοίχο του άλλοτε. Ο Δημήτρης Κωστόπουλος και ο Σείριος Κομιχείλης, ιδιοκτήτες και μάγειρες μαζί, σκαρώνουν ευφάνταστους μεζέδες, βάζοντας δίπλα στα στάνταρ κανταϊφάκια με παστουρμά Κομοτηνής, τυριά και σάλτσα πρόβειου γιαουρτιού τη φάβα Φενεού με χέλι Άρτας, τις σκορδάτες πατάτες με ναξιώτικο αρσενικό (τυρί) ή το γκερεμέζι (και αυτό τυρί) με πικάντικη σάλτσα και μαρμελάδα μελιτζάνας, όπως και καμιά δεκαριά πιάτα ημέρας, έτσι για εναλλαγή.

Περισσότερες πληροφορίες

Μυστικός Κήπος

Καραολή & Δημητρίου 21, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2025

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.