Το καινούργιο «Inyama» στη Μύκονο

Η Άρτεμις Τζίτζη δοκίμασε τα πιάτα του εστιατορίου με το Surf & Turf concept, το μενού του οποίου έχει επιμεληθεί ο Έκτορας Μποτρίνι, και αναμεταδίδει.

Το καινούργιο «Inyama» στη Μύκονο

Η Άρτεμις Τζίτζη δοκίμασε τα πιάτα του εστιατορίου με το Surf & Turf concept, το μενού του οποίου έχει επιμεληθεί ο Έκτορας Μποτρίνι, και αναμεταδίδει.

Το καινούργιο «Inyama» στη Μύκονο - εικόνα 1

Ολοκαίνουργιο εστιατόριο στη Μύκονο από το διεθνή όμιλο εστίασης Food Fund International με ιδρυτή τον Κώστα Τομάζο από τη Ν. Αφρική («Inyama» σημαίνει κρέας στη γλώσσα των Ζουλού ) και με βάση το concept Surf & Turf, δηλαδή ένα μενού που συνδυάζει εξαιρετικά κρεατικά από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία και φρεσκότατα ελληνικά ψαρικά (αν και όχι –ακόμα, στο ίδιο πιάτο, όπως μας υπόσχεται το concept).

Εxecutive chef ο πολυβραβευμένος Έκτορας Μποτρίνι, chef de cuisine ο πολύ καλός Θοδωρής Ρουβάς (το δεξί χέρι του Μποτρίνι). Διακόσμηση σε casual chic ύφος με αφρικάνικες αναφορές, ανοιχτή κουζίνα, μπαρ για κοκτέιλ και χαλαρή ατμόσφαιρα.

Το καινούργιο «Inyama» στη Μύκονο - εικόνα 2

Από τα πρώτα πιάτα, ξεχωρίζουν η θεατράλε Xωριάτικη σαλάτα σε γλάστρα σκεπασμένη με χώμα ελιάς που ξεπροβάλει όταν την …ποτίζεις με βινεγκρέτ και το signature πιάτο του Μποτρίνι Γαρίδες τυλιγμένες σε κανταΐφι τηγανιτές με φράουλες κονφί. Όλα τα πιάτα με μοσχάρι (grain fed ή grass fed) έχουν κοινό παρανομαστή το άψογο ψήσιμο (Μοσχαρίσια Παϊδάκια με «μυστική» σος (κάτι σαν gravy) με μαγιονέζα maple syrup -σιγομαγειρεμένα σε sous vide και τελειωμένα στη σχάρα, το μοσχαρίσιο φιλέτο Αυστραλίας σιτεμένο 150 μέρες, το Cow boy stake –rib eye 1 κιλού δύο άτομα).

Όλα λιώνουν στο στόμα αν και το υγρό σίτεμα (wet maturing) στρογγυλεύει και απαλύνει τη γεύση, κάτι που δεν θα πολυαρέσει σε ορισμένους σκληροπυρηνικούς κρεατοφάγους. Συμπαθητικό το φιλέτο ξιφία επάνω σε ανατολίτικο κους κους με ρατατούιγ λαχανικών (ελάχιστα πιο ψημένο από το τέλειο και με κάπως πιο έντονη την οξύτητα του ρατατούιγ για τις αντοχές τις θαλασσινής γεύσης).

Το καινούργιο «Inyama» στη Μύκονο - εικόνα 3

Φανταστικά (όλα) τα γλυκά, με κορυφαίο το Τιραμισού με μους μελιτζάνα και το παγωτό με κατσικίσιο τυρί, μαρμελάδα ντομάτας και μους λεμονιού. Πεντανόστιμες οι ναξιώτικες τηγανιτές πατάτες (οι λεπτομέρειες μετράνε) η wine list θα μπορούσε να είναι πιο προσεγμένη, διαλεγμένες μπύρες σε καλές τιμές, αξιότατο το προσωπικό.

Πλατεία Αγίας Μονής, Χώρα Μυκόνου, 2289025851.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.