Το καινούργιο «Inyama» στη Μύκονο

Η Άρτεμις Τζίτζη δοκίμασε τα πιάτα του εστιατορίου με το Surf & Turf concept, το μενού του οποίου έχει επιμεληθεί ο Έκτορας Μποτρίνι, και αναμεταδίδει.

Το καινούργιο «Inyama» στη Μύκονο

Η Άρτεμις Τζίτζη δοκίμασε τα πιάτα του εστιατορίου με το Surf & Turf concept, το μενού του οποίου έχει επιμεληθεί ο Έκτορας Μποτρίνι, και αναμεταδίδει.

Το καινούργιο «Inyama» στη Μύκονο - εικόνα 1

Ολοκαίνουργιο εστιατόριο στη Μύκονο από το διεθνή όμιλο εστίασης Food Fund International με ιδρυτή τον Κώστα Τομάζο από τη Ν. Αφρική («Inyama» σημαίνει κρέας στη γλώσσα των Ζουλού ) και με βάση το concept Surf & Turf, δηλαδή ένα μενού που συνδυάζει εξαιρετικά κρεατικά από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία και φρεσκότατα ελληνικά ψαρικά (αν και όχι –ακόμα, στο ίδιο πιάτο, όπως μας υπόσχεται το concept).

Εxecutive chef ο πολυβραβευμένος Έκτορας Μποτρίνι, chef de cuisine ο πολύ καλός Θοδωρής Ρουβάς (το δεξί χέρι του Μποτρίνι). Διακόσμηση σε casual chic ύφος με αφρικάνικες αναφορές, ανοιχτή κουζίνα, μπαρ για κοκτέιλ και χαλαρή ατμόσφαιρα.

Το καινούργιο «Inyama» στη Μύκονο - εικόνα 2

Από τα πρώτα πιάτα, ξεχωρίζουν η θεατράλε Xωριάτικη σαλάτα σε γλάστρα σκεπασμένη με χώμα ελιάς που ξεπροβάλει όταν την …ποτίζεις με βινεγκρέτ και το signature πιάτο του Μποτρίνι Γαρίδες τυλιγμένες σε κανταΐφι τηγανιτές με φράουλες κονφί. Όλα τα πιάτα με μοσχάρι (grain fed ή grass fed) έχουν κοινό παρανομαστή το άψογο ψήσιμο (Μοσχαρίσια Παϊδάκια με «μυστική» σος (κάτι σαν gravy) με μαγιονέζα maple syrup -σιγομαγειρεμένα σε sous vide και τελειωμένα στη σχάρα, το μοσχαρίσιο φιλέτο Αυστραλίας σιτεμένο 150 μέρες, το Cow boy stake –rib eye 1 κιλού δύο άτομα).

Όλα λιώνουν στο στόμα αν και το υγρό σίτεμα (wet maturing) στρογγυλεύει και απαλύνει τη γεύση, κάτι που δεν θα πολυαρέσει σε ορισμένους σκληροπυρηνικούς κρεατοφάγους. Συμπαθητικό το φιλέτο ξιφία επάνω σε ανατολίτικο κους κους με ρατατούιγ λαχανικών (ελάχιστα πιο ψημένο από το τέλειο και με κάπως πιο έντονη την οξύτητα του ρατατούιγ για τις αντοχές τις θαλασσινής γεύσης).

Το καινούργιο «Inyama» στη Μύκονο - εικόνα 3

Φανταστικά (όλα) τα γλυκά, με κορυφαίο το Τιραμισού με μους μελιτζάνα και το παγωτό με κατσικίσιο τυρί, μαρμελάδα ντομάτας και μους λεμονιού. Πεντανόστιμες οι ναξιώτικες τηγανιτές πατάτες (οι λεπτομέρειες μετράνε) η wine list θα μπορούσε να είναι πιο προσεγμένη, διαλεγμένες μπύρες σε καλές τιμές, αξιότατο το προσωπικό.

Πλατεία Αγίας Μονής, Χώρα Μυκόνου, 2289025851.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
29/09/2022

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;