Τα Ρωμανάκια: Άρωμα Κρήτης στα βόρεια

Nτάκος, σύγκλινο, καλτσούνια, γαμοπίλαφο και λοιπά υπέροχα εδέσματα της Μεγαλονήσου από δύο δίδυμα αδέρφια, τους Ρωμανάκηδες με το όνομα, σε ένα κρητικό εστιατόριο στην Αγία Παρασκευή που αγάπησε η Αθήνα για το ανεπιτήδευτο σπιτικό φαγητό, τη ζεστή υποδοχή και τη φιλική εξυπηρέτηση.

Τα Ρωμανάκια: Άρωμα Κρήτης στα βόρεια

Nτάκος, σύγκλινο, καλτσούνια, γαμοπίλαφο και λοιπά υπέροχα εδέσματα της Μεγαλονήσου από δύο δίδυμα αδέρφια, τους Ρωμανάκηδες με το όνομα, σε ένα κρητικό εστιατόριο στην Αγία Παρασκευή που αγάπησε η Αθήνα για το ανεπιτήδευτο σπιτικό φαγητό, τη ζεστή υποδοχή και τη φιλική εξυπηρέτηση.

Τα Ρωμανάκια: Άρωμα Κρήτης στα βόρεια - εικόνα 1

Μικρός και απλός ο χώρος με αυλή του την... πλατεία, γεμάτος καθημερινά μεσημέρι-βράδυ. Μέσα στη σάλα αλλά κι έξω η ατμόσφαιρα είναι ζωντανή, όλος ο χώρος εκπέμπει θετική ενέργεια, το σέρβις είναι ταχύτατο και οι τιμές λογικές. Στο φαγητό, τώρα, επιστρατεύστε τις αντοχές σας, αφού το ένα πιάτο ανταγωνίζεται το άλλο σε κρητική νοστιμιά: στάκα με αβγό, ντολμαδάκια σε αμπελόφυλλο με γιαούρτι, καλτσούνια με τυρί και χόρτα, κόκορας με χυλοπίτες, φοβερό τσιγαριαστό αρνί, πεντανόστιμο οφτό με χοντροκομμένες χρυσαφιές πατάτες φούρνου, συκώτι μοσχαρίσιο μαριναρισμένο με φάβα από μπιζέλια και γευστικότατο γαμοπίλαφο με ζυγούρι που λιώνει στο στόμα είναι μόνο μερικά από αυτά.

Κατηγορία από μόνα τους τα ψητά (κοτόπουλο, παϊδάκια, μπριζόλες, φιλέτα), που μαζί με μια ευρηματική ολόφρεσκη σαλάτα θα ικανοποιήσουν τους πιο λιτοδίαιτους. Ρακή κατευθείαν από το Ηράκλειο και μια απόλυτα ολοκληρωμένη λίστα κρασιών. Για φινάλε σφακιανόπιτα ή καλτσούνια με μέλι αλλά και σουφλέ σοκολάτας και σοκολατόπιτα.

Λεωφ. Μεσογείων 366 & Πλ. Κοραή 1, Αγία Παρασκευή, 2106532278, www.romanakia.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Ρωμανάκια (Τα)

Λεωφ. Μεσογείων 366 & Κοραή 1, Αγ. Παρασκευή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.