«Shy Horse» στο Κολωνάκι

Το μπιστρό της Πατριάρχου Ιωακείμ «καλπάζει» με γεύσεις του ταλαντούχου Στέφανου Κολυμάδη.

«Shy Horse» στο Κολωνάκι

Το μπιστρό της Πατριάρχου Ιωακείμ «καλπάζει» με γεύσεις του ταλαντούχου Στέφανου Κολυμάδη.

«Shy Horse» στο Κολωνάκι - εικόνα 1

Το εσωτερικό του είναι μοντέρνο και φιλόξενο, όμως το μπιστρουδένιο «ντροπαλό άλογο», που άνοιξε πριν από λίγους μήνες, είναι πιο εξωστρεφές αυτόν τον καιρό. Βγάζει και μερικά τραπεζάκια έξω και χαζεύει­ την κίνηση της Πατριάρχου Ιωακείμ. Ο ταλαντούχος Στέφανος Κολυμάδης (ο οποίος θα περάσει το φετινό του καλοκαίρι στο «Andronis suites» στη Σαντορίνη) έχει επιμεληθεί το μενού του «Shy Horse», chef de cuisine είναι ο Ντίνος Νικολάου, ενώ στη σάλα θα πετύχετε τον ιδιοκτήτη Αλέξανδρο Μασίνα να βολιδοσκοπεί γευστικές διαθέσεις και να προτείνει πιάτα.
Απ’ όσα δοκίμασα ξεχωρίζω τον καπνιστό στο δικό τους καπνιστήριο σολομό, που σερβίρεται με ασιατικές νότες (αγγουράκι, σουσάμι και φύκια wakame), την πλούσια, ελληνικά αρωματική σαλάτα με ντοματίνια-βελανίδια, κάππαρη, ελιές, παξιμάδι και ξύγαλο και το ανάλαφρο κριθαρότο με γάμπαρη Αμβρακικού, το οποίο είναι γλυκοφάγωτο (παρότι η γάμπαρη θα μπορούσε να είναι λιγότερο ψημένη και πιο σπιρτόζα), ενώ και η τάρτα λεμόνι με καβουρντισμένη μαρέγκα και κουλί φράουλας ήταν καλή. Το «Shy Horse» θέλει ακόμη λίγη προσοχή στις λεπτομέρειες, αλλά είναι ενδιαφέρουσα περίπτωση κι έχει δυνατότητες.

Πατριάρχου Ιωακείμ 43, Κολωνάκι, 2107236541. Τιμή: € 30-35.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.