«Αγαπώ την αγορά μου»: μια γιορτή για την τοπική αγορά

Έχει Βασίλη Καλλίδη, food bloggers και Food Truck: Η ελληνική συμμετοχή στη διεθνή καμπάνια Love your Local Market 2015 μας καλεί στην Κεντρική Αγορά Αθηνών στο Ρέντη και στην ιχθυόσκαλα Πειραιά από τις 15 έως και τις 31/5 για μια σειρά από νόστιμες δράσεις.

«Αγαπώ την αγορά μου»: μια γιορτή για την τοπική αγορά

Έχει Βασίλη Καλλίδη, food bloggers και Food Truck: Η ελληνική συμμετοχή στη διεθνή καμπάνια Love your Local Market 2015 μας καλεί στην Κεντρική Αγορά Αθηνών στο Ρέντη και στην ιχθυόσκαλα Πειραιά από τις 15 έως και τις 31/5 για μια σειρά από νόστιμες και συνειδητοποιημένες δράσεις.

«Αγαπώ την αγορά μου»: μια γιορτή για την τοπική αγορά - εικόνα 1
Βασίλης Καλλίδης

Τhink local! Δεν είναι καθόλου τυχαίο που δεκαεννιά χώρες και δύο χιλιάδες τοπικές αγορές συμμετέχουν στη διεθνή καμπάνια Love Your Market 2015 που έχει ως στόχο την υποστήριξη των τοπικών αγορών και την ενίσχυση του ρόλου τους στην ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων. Με το τρίπτυχο τοπικότητα, εποχικότητα και φρεσκάδα και την ποιότητα των υλικών να παίζει δυνατά σε όλο τον κόσμο, οι εκδηλώσεις του «Αγαπώ την αγορά μου» έρχονται στην πλέον κατάλληλη στιγμή να υπογραμμίσουν την ανάγκη για ένα τέτοια διατροφικό «σκεπτικό». Από τις 15 έως και τις 31 Μαΐου στην Κεντρική Αγορά Αθηνών στο Ρέντη (Κέννεντυ 1, Άγιος Ιωάννης Ρέντη) σας περιμένει μια σειρά δράσεων –live μαγειρικές, γευστικές δοκιμές, εκθέσεις, εργαστήρια, διαγωνισμοί κ.α.– με κεντρικό σύνθημα «Τρώμε σωστά, ψωνίζουμε στην αγορά».

«Αγαπώ την αγορά μου»: μια γιορτή για την τοπική αγορά - εικόνα 2
Ο Γιώργος Γληνός και το Food Truck

Έτσι λοιπόν, το Σάββατο που μας έρχεται, 16/5, από τις 10 π.μ. έως και τις 5 μ.μ. ο Βασίλης Καλλίδης κι η καντίνα του, αλλά και ο Γιώργος Γληνός και οι γκιουζλεμέδες του Food Truck θα παρασύρουν τους παρευρισκόμενους σε ένα πάρτι με street food και μουσικές του Γιώργου Μουχταρίδη (Pepper), ενώ το αμέσως επόμενο Σάββατο 23, τις ίδιες ώρες, οι food bloggers Madame Ginger, Gourmelita και Funky Cook θα φτιάχνουν φρουτοσαλάτες και smoothies με προϊόντα της αγοράς. Τσεκάρετε επίσης, τα δύο αυτά Σάββατα και την έκθεση με προϊόντα επιλεγμένων παραγωγών και Μοναστηριακής Διατροφής με την επιμέλεια του Ελληνικού Μουσείου Γαστρονομίας και τo graffiti της ομάδας Stigma Lab που αποτυπώνει το σύνθημα της διοργάνωσης σ’ έναν τοίχο 300 μέρων. Τέλος, βάλτε στην ατζέντα σας και τις Κυριακές 24 και 31/5: από τις 10 π.μ. έως και τις 3 μ.μ. στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας και σε συνδυασμό με το Love Your Local Market, η Ιχθυόσκαλα Πειραιά ανοίγει τις πύλες της στο κοινό φιλοξενώντας πλήθος δράσεων: γνωριμία με τα ναυτικά και αλιευτικά επαγγέλματα μέσα από ημερίδες και παρουσιάσεις εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ξεναγήσεις στις ανεμότρατες της ιχθυόσκαλας, συναυλίες, live cooking και γευστικές δοκιμές. Περισσότερες πληροφορίες στο www.loveyourlocalmarket.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.