Το εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στη συμβολή Ουμπλιανής και Διοχάρους ξεκίνησε πολύ δυναμικά.
Εδώ και μια εβδομάδα η γαστρονομική πυξίδα έχει έναν έξτρα λόγο να δείχνει προς την περιοχή ανάμεσα στο Χίλτον και το Κάραβελ. Το «CTC» του Αλέξανδρου Τσιοτίνη ξεκίνησε σε έναν όμορφο, άνετο χώρο, με λευκά έπιπλα, ξύλινα τραπέζια, καλαίσθητα φωτιστικά στο ματ χρυσίζον χρώμα που έχει και το «κλουβάκι» του μικρού μπαρ, και δύο set menus, των 5 πιάτων με € 50 και των 8 με € 70 (plus ένα μικρό a la carte) που δειγματίζουν όμορφα τις δημιουργικές και τεχνικές ικανότητες του σεφ. Είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω αρκετά πιάτα στην πρώτη μου αναγνωριστική επίσκεψη –ανάμεσα στα οποία και η ιδιαίτερη σαλάτα (φωτό) με την οποία διακρίθηκε στο διαγωνισμό Young Chef 2015 του S.Pellegrino– αλλά θα εστιάσω σε δύο που για εμένα κλέβουν τις εντυπώσεις. Το ένα είναι η φοβερά ντελικάτη βελουτέ με καλαμπόκι, αστακό και αφρό από τρούφα με περγαμόντο, η οποία είναι ένα φινετσάτο αρωματικό ποίημα (και μόνο γι’ αυτήν θα ξαναπήγαινα ευχαρίστως) και το άλλο είναι τα χτένια με ριζότο από topinambour, ελληνική τρούφα και σάλτσα μαύρου σκόρδου και μοβ μουστάρδας. Με το πρώτο γευστικό... ψυχογράφημα να δείχνει ιδιαίτερα ενδιαφέρον, θα επανέλθουμε άμεσα με πιο αναλυτική αναφορά στα πιάτα του «CTC».