Πρώτη γεύση από το «CTC»

Το εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στη συμβολή Ουμπλιανής και Διοχάρους ξεκίνησε πολύ δυναμικά.

Πρώτη γεύση από το «CTC»

Το εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στη συμβολή Ουμπλιανής και Διοχάρους ξεκίνησε πολύ δυναμικά.

Πρώτη γεύση από το «CTC» - εικόνα 1
Ρίζες της Ελλάδας σε σαλάτα με παγωτό από επτάζυμο ψωμί

Εδώ και μια εβδομάδα η γαστρονομική πυξίδα έχει έναν έξτρα λόγο να δείχνει προς την περιοχή ανάμεσα στο Χίλτον και το Κάραβελ. Το «CTC» του Αλέξανδρου Τσιοτίνη ξεκίνησε σε έναν όμορφο, άνετο χώρο, με λευκά έπιπλα, ξύλινα τραπέζια, καλαίσθητα φωτιστικά στο ματ χρυσίζον χρώμα που έχει και το «κλουβάκι» του μικρού μπαρ, και δύο set menus, των 5 πιάτων με € 50 και των 8 με € 70 (plus ένα μικρό a la carte) που δειγματίζουν όμορφα τις δημιουργικές και τεχνικές ικανότητες του σεφ. Είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω αρκετά πιάτα στην πρώτη μου αναγνωριστική επίσκεψη –ανάμεσα στα οποία και η ιδιαίτερη σαλάτα (φωτό) με την οποία διακρίθηκε στο διαγωνισμό Young Chef 2015 του S.Pellegrino– αλλά θα εστιάσω σε δύο που για εμένα κλέβουν τις εντυπώσεις. Το ένα είναι η φοβερά ντελικάτη βελουτέ με καλαμπόκι, αστακό και αφρό από τρούφα με περγαμόντο, η οποία είναι ένα φινετσάτο αρωματικό ποίημα (και μόνο γι’ αυτήν θα ξαναπήγαινα ευχαρίστως) και το άλλο είναι τα χτένια με ριζότο από topinambour, ελληνική τρούφα και σάλτσα μαύρου σκόρδου και μοβ μουστάρδας. Με το πρώτο γευστικό... ψυχογράφημα να δείχνει ιδιαίτερα ενδιαφέρον, θα επανέλθουμε άμεσα με πιο αναλυτική αναφορά στα πιάτα του «CTC».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.