#H αντανάκλαση του πιάτου

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην τελευταία έκθεση του Μουσείου Ελληνικής Γαστρονομίας, εκτός από ενδιαφέροντα έργα που διερευνούν και σχολιάζουν τη σχέση του σύγχρονου πολιτισμού με το φαγητό, έχουν βάλει την πινελιά τους και στην κουζίνα.

#H αντανάκλαση του πιάτου

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην τελευταία έκθεση του Μουσείου Ελληνικής Γαστρονομίας, εκτός από ενδιαφέροντα έργα που διερευνούν και σχολιάζουν τη σχέση του σύγχρονου πολιτισμού με το φαγητό, έχουν βάλει την πινελιά τους και στην κουζίνα.

#H αντανάκλαση του πιάτου - εικόνα 1
"The Knysh Project" του Γιάννη Γρηγοριάδη

Ένα εγκιβωτισμένο οικογενειακό τραπέζι, ένα σύγχρονο δισάκι, ένα Αιγαίο πέλαγος φτιαγμένο από μπακλαβά, μια εγκατάσταση γύρω από το μητρικό γάλα, μια «θηλυκή» ανδρική ποδιά, ένας πλάστης κι ο Τσε… Δώδεκα καλλιτέχνες συμμετέχουν στη νέα έκθεση που τρέχει ήδη στο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας στου Ψυρρή με τίτλο «#Η αντανάκλαση του πιάτου», σε επιμέλεια της Λίνας Μαντίκου, χρησιμοποιώντας στις δημιουργίες τους την εκφραστική δυναμική και τις συμβολικές πολιτισμικές προεκτάσεις του φαγητού.

#H αντανάκλαση του πιάτου - εικόνα 2
"Το τραπέζι" της Κατερίνας Βέλλιου

Οι Κατερίνα Βέλλιου, Γιάννης Γρηγοριάδης, Γιώργος Γυπαράκης, Θεόδωρος και Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Κώστας Ιωαννίδης, Γιάννης Καπέλλος, Δώρα Κύργια, Οι Αρχιτέκτονες της Φάλαινας, Απόστολος Ντελλάκος, Δημήτρης Φουτρής, Ελένη Χασαλεύρη και Αλέξανδρος Ψυχούλης δημιουργούν από ένα έργο, από ένα χρηστικό αντικείμενο που θα βρείτε στο μικρό art shop και, σε συνεργασία με την κουζίνα του μουσείου από μια συνταγή, που σερβίρεται στο εστιατόριο (αυτή τη φορά δεν υπάρχει μενού, διαλέγετε a la carte).

#H αντανάκλαση του πιάτου - εικόνα 3
"Νεκρή φύση με σετ πικνίκ σε βαλιτσάκι και τρόφιμα" του Γιάννη Καπέλλου

Όλα συνδεδεμένα μεταξύ τους, συνθέτουν ένα «άλλο» τρίπτυχο που αντανακλά συλλογικές μνήμες και προσωπικά βιώματα αλλά και σημεία των καιρών, διερευνώντας, σχολιάζοντας και θέτoντας ενδιαφέροντα ερωτήματα για το τι παράγουμε και το τι καταναλώνουμε.

Αγ. Δημητρίου 13, Ψυρρή, 2103211311.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.