«Πρωτοράκι» και «Γιαγιά Κούκου»: Δύο χώροι, μία κουζίνα

Πέντε φίλοι, ο Αλέξης, ο Δημήτρης, ο Θοδωρής, ο Χρήστος κι ο Ανδρέας, έστησαν στο Περιστέρι ένα ρακάδικο-μεζεδοπωλείο σε... δύο.

«Πρωτοράκι» και «Γιαγιά Κούκου»: Δύο χώροι, μία κουζίνα

Πέντε φίλοι, ο Αλέξης, ο Δημήτρης, ο Θοδωρής, ο Χρήστος κι ο Ανδρέας, έστησαν στο Περιστέρι ένα ρακάδικο-μεζεδοπωλείο σε... δύο. Από τη μια θα δεις το «Πρωτοράκι», σε στιλ καφενείου με βιομηχανικό-νοσταλγικό ύφος και από την άλλη, το «Γιαγιά Κούκου» (φωτό), που είναι πιο σπιτίσιο, με βιβλιοθήκες φορτωμένες βιβλία, ταπετσαρίες και καδράκια. Μοιράζονται μια κουζίνα που βρίσκεται ακριβώς ανάμεσά τους, η οποία με στόχο το φιλικό τρωγοπίνειν έχει να προτείνει τυρόπιτες, χούμους με λουκάνικα, φαλάφελ, σπεντζοφάι, κοτόπουλο γιουβέτσι, πανσέτα, μπιφτεκάκια…

Πελασγίας 7, Περιστέρι, 2105771109.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.