«Tappo di vino» στο Κολωνάκι

Ένα καινούργιο wine restaurant βάζει την Πλατεία Φιλικής Εταιρίας σε οινόφιλο mood.

«Tappo di vino» στο Κολωνάκι

Ένα καινούργιο wine restaurant βάζει την Πλατεία Φιλικής Εταιρίας σε οινόφιλο mood.

«Tappo di vino» στο Κολωνάκι - εικόνα 1

Ο χώρος στο Κολωνάκι όπου στεγαζόταν επί πολλές δεκαετίες η ταβέρνα το «Κιούπι», σε νέα χέρια πια, ξεκινά καριέρα ως wine restaurant. Τα σιδερένια δέντρα στην είσοδο του «Tappo di vino» σε προϊδεάζουν για την custom made, arty αύρα του ντεκόρ, ένα ακόμη «δέντρο» φύεται πάνω από το μπαρ και τη λίστα απαρτίζουν 120 ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, γύρω στις 20 από τις οποίες σερβίρονται και σε ποτήρι. Από ό,τι μάθαμε, δίπλα τους μπορείς να βάλεις ποικιλίες ελληνικών τυριών και αλλαντικών, καρπάτσιο, ριζότι και ζυμαρικά, αλλά και αρκετά κρεατικά, όπως ένα burger από Black Angus, μια χοιρινή πανσέτα με πουρέ κολοκύθας, κατσικίσιο τυρί και πουρέ με πετιμέζι ή ένα μοσχαρίσιο φιλέτο με πουρέ πατάτας, λάδι τρούφας και παγωτό καπνιστής μελιτζάνας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.