«Opera Prima»: στη σκηνή ένας σεφ κι ένας pizzaiolo

Ένας Μιλανέζος κι ένας Ναπολιτάνος έστησαν πριν από λίγο καιρό ένα καινούργιο ιταλικό εστιατόριο στο Μαρούσι.

«Opera Prima»: στη σκηνή ένας σεφ κι ένας pizzaiolo

Ένας Μιλανέζος κι ένας Ναπολιτάνος έστησαν πριν από λίγο καιρό ένα καινούργιο ιταλικό εστιατόριο στο Μαρούσι.

«Opera Prima»: στη σκηνή ένας σεφ κι ένας pizzaiolo - εικόνα 1

Η λατρεία του Mιλανέζου Giovanni Caracciolo, o oποίος συνεργάζεται εκ νέου με τον Ναπολιτάνο pizzailolo Αlex Cammarano (η πρώτη τους συνάντηση ήταν στο «Capana» στο Κολωνάκι) για το θέατρο και την όπερα αλλά και η γευστική προϋπηρεσία του στα φουαγιέ και τα εστιατόρια της Σκάλας του Μιλάνο εξηγούν την επιλογή του ονόματος. Έχοντας κλείσει αμφότεροι τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα, αποφάσισαν να παρουσιάσουν στο Μαρούσι (στο χώρο όπου βρισκόταν το «Dal Professore» πριν αλλάξει διεύθυνση και στιλ) ένα κλασικό ιταλικό εστιατόριο. Και εγένετο «Opera Prima» με το ανάλαφρο ζυμάρι να τραγουδάει στον ξυλόφουρνο μέχρι να εμφανιστεί ως πίτσα και φοκάτσια, αλλά και με νιόκι με ρικότα και γκορκοντζόλα, καρμπονάρα, ταλιάτα με ρόκα, τιραμισού… Γευστική ανταπόκριση θα σας έχουμε σύντομα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.