Δύο πλέον τα τέκνα της διεθνούς πολυασιατικής αλυσίδας στην Αθήνα: το καινούργιο βρίσκεται στην Κηφισιά, σε ένα φωτεινό, πολύ-επίπεδο χώρο.
Το 2001 πρωτόφαγα στο «Wagamama» στο Λονδίνο. Επί αθηναϊκού εδάφους το παγκόσμιο πια (από τη Βοστόνη μέχρι τη Νέα Ζηλανδία), casual ασιατικό εστιατόριο-έμπνευση του Alan Yau το είχα συνδέσει με σαββατιάτικο βιτρινο-χάζι στο Golden Hall, το καινούργιο «παράρτημα» όμως στην Κηφισιά έχει άλλα vibes. Φωτεινό (είναι κλεισμένο με γυαλί), σε τρία διαφορετικά επίπεδα, με πολλές γωνιές για να καθίσεις, ξανθό ξύλο, πράσινα μαξιλαράκια κι ένα γεωμετρικό λευκό τοίχο, ετοιμάζει για το καλοκαίρι κι έναν εξωτερικό χώρο κρυμμένο στο πίσω μέρος.
Εκτός από τηγανητά gyozas με πάπια, ebi katsu, ήτοι γαρίδες παναρισμένες με panko με καυτερούτσικη σος τσίλι-σκόρδο, chicken katsu curry με μπόλικη σάλτσα (καλύτερα να σερβίρεται χωριστά για να διαχειρίζεσαι την ποσότητα όπως θέλεις) και άλλα classics της αλυσίδας, στην αθηναϊκή του βερσιόν έχει και σούσι: τα hosomaki είναι σχετικά συμπαθή, ενώ από τα inside out τα καλύτερα ήταν τα spicy tuna uramaki με κόλιανδρο. Από τα γλυκά ψηφίζω το cheesecake λευκής σοκολάτας με τζίντζερ. Γενικά είναι καλή λύση αν ψάχνεις ένα νεανικό, βατό και χορταστικό έθνικ φαγητό. Και όταν δεν έχεις χρόνο, παίρνεις και take away.
Κασσαβέτη 3, Κηφισιά, 2108013100. Τιμή: € 20-25.