«Wagamama»: casual Ασία με ολίγον από Κηφισιά

Δύο πλέον τα τέκνα της διεθνούς πολυασιατικής αλυσίδας στην Αθήνα: το καινούργιο βρίσκεται στην Κηφισιά, σε ένα φωτεινό, πολύ-επίπεδο χώρο.

«Wagamama»: casual Ασία με ολίγον από Κηφισιά

Δύο πλέον τα τέκνα της διεθνούς πολυασιατικής αλυσίδας στην Αθήνα: το καινούργιο βρίσκεται στην Κηφισιά, σε ένα φωτεινό, πολύ-επίπεδο χώρο.

«Wagamama»: casual Ασία με ολίγον από Κηφισιά - εικόνα 1

Το 2001 πρωτόφαγα­ στο «Wagamama» στο Λονδίνο. Επί αθηναϊκού εδάφους το παγκόσμιο πια (από τη Βοστόνη μέχρι τη Νέα Ζηλανδία), casual ασιατικό εστιατόριο-έμπνευση του Alan Yau το είχα συνδέσει με σαββατιάτικο βιτρινο-χάζι στο Golden Hall, το καινούργιο «παράρτημα» όμως στην Κηφισιά έχει άλλα vibes. Φωτεινό (είναι κλεισμένο με γυαλί), σε τρία διαφορετικά επίπεδα, με πολλές γωνιές για να καθίσεις, ξανθό ξύλο, πράσινα μαξιλαράκια κι ένα γεωμετρικό λευκό τοίχο, ετοιμάζει για το καλοκαίρι κι έναν εξωτερικό χώρο κρυμμένο στο πίσω μέρος.
Εκτός από τηγανητά gyozas με πάπια, ebi katsu, ήτοι γαρίδες παναρισμένες με panko με καυτερούτσικη σος τσίλι-σκόρδο, chicken katsu curry με μπόλικη σάλτσα (καλύτερα να σερβίρεται χωριστά για να διαχειρίζεσαι την ποσότητα όπως θέλεις) και άλλα classics της αλυσίδας, στην αθηναϊκή του βερσιόν έχει και σούσι: τα hosomaki είναι σχετικά συμπαθή, ενώ από τα inside out τα καλύτερα ήταν τα spicy tuna uramaki με κόλιανδρο. Από τα γλυκά ψηφίζω το cheesecake λευκής σοκολάτας με τζίντζερ. Γενικά είναι καλή λύση αν ψάχνεις ένα νεανικό, βατό και χορταστικό­ έθνικ φαγητό. Και όταν δεν έχεις χρόνο, παίρνεις και take away.

Κασσαβέτη 3, Κηφισιά, 2108013100. Τιμή: € 20-25.

Περισσότερες πληροφορίες

Wagamama

Λεωφ. Κηφισίας 37 Α & Σπ. Λούη (εμπ. κέντρο Golden Hall), Μαρούσι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.