«Σούμα Κολοκύθι»: industrial…γειτονιά

Στον Άγιο Δημήτριο, με ωραίο στιλ, μοντέρνο-νοσταλγικό, παρεΐστικη ατμόσφαιρα, παριανή σούμα και (όχι μόνο) κολοκύθι.

«Σούμα Κολοκύθι»: industrial…γειτονιά

Στον Άγιο Δημήτριο, με ωραίο στιλ, μοντέρνο-νοσταλγικό, παρεΐστικη ατμόσφαιρα, παριανή σούμα και (όχι μόνο) κολοκύθι.

«Σούμα Κολοκύθι»: industrial…γειτονιά - εικόνα 1

Η σούμα ή αλλιώς η κυκλαδίτικη ρακή είναι στην προκειμένη περίπτωση παριανή – από εκεί είναι η καταγωγή των αδερφών Παυλάκη, οι οποίοι άνοιξαν πριν από μερικούς μήνες αυτό το σε στιλ μοντέρνας ταβέρνας στέκι στον Άγιο Δημήτριο. Είναι και γλυκόπιοτη. Όσο για το κολοκύθι, έρχεται­ σε μια σαλάτα σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, μαριναρισμένο και δη τραγανό, με λίγο αβοκάντο και τριμμένη γραβιέρα Νάξου.
Γουστόζικο, νεανικό, με βιομηχανικά στοιχεία στο ντεκόρ και νοσταλγικά αντικέ αντικείμενα στα ράφια, το «Σούμα Κολοκύθι» φτιάχνει φαγητό απλό, που έχει όμως και τις τσαχπινιές του και είναι μια ευπρόσωπη πρόταση. πόσο μάλλον όταν βρίσκεται σε μια περιοχή που δεν έχει και πολλά (γευστικά και στιλιστικά) ανάλογα. Το ταλαγάνι­ που ψήνεται στη σχάρα και συνοδεύεται από μια αρκετά γλυκιά, αλλά με ωραία ζωντάνια μαρμελάδα φρούτων, οι λουκουμάδες φέτας με μέλι και λια­στή ντομάτα, τα νόστιμα ρολάκια μελιτζάνας με κρέμα τυριού με αβοκάντο και το μπιφτέκι τους, κρεατένιο και τροφαντό, μου έκαναν καλή εντύπωση. Και οι τιμές τους επίσης. Από ό,τι έμαθα σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμη και η αυλή.

Ιφιγένειας & Ομήρου 27, Άγιος Δημήτριος, 2109766565. Τιμή: € 18-22.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.