To «Winter Garden» στην τροχιά του χαλβά

Η «Μεγάλη Βρεταννία» ρίχνει αυτές τις ημέρες τους προβολείς στο πλέον κλασικό και πάντα αγαπημένο νηστίσιμο γλύκισμα και... χαλβαδιάζει κοσμοπολίτικα με σιμιγδάλι και ταχίνι.

To «Winter Garden» στην τροχιά του χαλβά

Η «Μεγάλη Βρεταννία» ρίχνει αυτές τις ημέρες τους προβολείς στο πλέον κλασικό και πάντα αγαπημένο νηστίσιμο γλύκισμα και... χαλβαδιάζει κοσμοπολίτικα με σιμιγδάλι και ταχίνι.

To «Winter Garden» στην τροχιά του χαλβά - εικόνα 1

Τα συνηθίζει τα γευστικά αφιερώματα το «Winter Garden». Κι αυτή τη Σαρακοστή εστιάζει με ένα μικρό ειδικό μενού σε ένα αγαπημένο γλύκισμα που μυρίζει έντονα παράδοση, αλλά αποδεικνύεται, ταυτόχρονα, ανοικτό σε νεωτερισμούς. Η κλασική αξία που ακούει στο όνομα «χαλβάς» εμφανίζεται στο ατμοσφαιρικό καφέ της «Μεγάλης Βρεταννίας» σε πολλές διαφορετικές γεύσεις και υφές. Από τη μία μπορεί κανείς να επιλέξει σιμιγδαλένιο με σος σοκολάτας με μπαχαρικά και μαύρο ρούμι, με μαρμελάδα πορτοκάλι και θυμάρι ή με μαριναρισμένα φρούτα του δάσους με μέλι και βανίλια Μαδαγασκάρης. Από την άλλη υπάρχει και ο ταχινένιοςμ επίσης σε τρεις εκδοχές: σοκολάτα-πορτοκάλι με σος σοκολάτας, μαστίχα με ελαφριά κρέμα λεμόνι, ή με στέβια. Θα σας προτείνουν να συνδυάσετε το χαλβά σας με καφέ, τσάι ή ζεστή σοκολάτα ή με ένα ποτήρι γλυκό κρασί.

Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», Πλατεία Συντάγματος, 2103330000.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.