«Pallas Athena»: Αποχρώσεις της Κρήτης στην Κοτζιά

Έργα του Ρεθυμνιώτη Αλέξανδρου Ανδρουλάκη στους τοίχους, κρητικά πιάτα στο τραπέζι.

«Pallas Athena»: Αποχρώσεις της Κρήτης στην Κοτζιά

Έργα του Ρεθυμνιώτη Αλέξανδρου Ανδρουλάκη στους τοίχους, κρητικά πιάτα στο τραπέζι.

«Pallas Athena»: Αποχρώσεις της Κρήτης στην Κοτζιά - εικόνα 1

Κρητικά τοπία ζωγραφίζει αυτό τον καιρό το «Grecotel Pallas Athena» στο κέντρο της πόλης. Τα έργα του Ρεθυμνιώτη Αλέξανδρου Ανδρουλάκη αποτυπώνουν ονειρικά, μεταφυσικά τον τόπο και τους ανθρώπους του στην έκθεση «Ζω γραφικά σενάρια», η οποία παρουσιάζεται στο χώρο του εστιατορίου και μπαρ του ξενοδοχείου μέχρι τις 8/5. Παράλληλα, ο σεφ Σάκης Τζανέτος χρωματίζει την κουζίνα του με γεύσεις κι αρώματα της κρητικής γης προτείνοντας σε ένα ειδικό συνοδευτικό μενού αρνάκι με σταμναγκάθι και αβγολέμονο, αλανιάρες κότες, στάκα με αβγά και άγρια σπαράγγια, στριφτά με ανθότυρο και σταμναγκάθι κ.ά., φτιαγμένα με υλικά της φάρμας Agreco, χωρίς να ξεχνάει κι εκείνους που νηστεύουν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.