Το «Tomoe» της Κηφισιάς

Τα καινούργια πιάτα του Χρόνη Δαμαλά είναι ικανότατη αφορμή να πιάσετε θέση μπροστά στο ενυδρείο με τα chopsticks ανά χείρας. Υπάρχει κι άλλη μια: ένα οικονομικό γιαπωνέζικο μενού με € 24.

Το «Tomoe» της Κηφισιάς

Τα καινούργια πιάτα του Χρόνη Δαμαλά είναι ικανότατη αφορμή να πιάσετε θέση μπροστά στο ενυδρείο με τα chopsticks ανά χείρας. Υπάρχει κι άλλη μια: ένα οικονομικό γιαπωνέζικο μενού με € 24.

Το «Tomoe» της Κηφισιάς - εικόνα 1

Μ’ αρέσει ως περιβάλλον το «Tomoe». Η σε γκρι τόνους μοντέρνα επίπλωση, τα τρεχούμενα νερά, το ενυδρείο με τα χρωματιστά ψαράκια και το σχοινο-ντυμένο μπαρ, σε κάνουν αυτόματα να νιώθεις άνετα. Και στην κουζίνα, όμως, σε επιμέλεια του Χρόνη Δαμαλά και εκτέλεση του Παναγιώτη Φλάκα, κάνουν καλή δουλειά. Τελευταία είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω μεταξύ άλλων μερικά πιάτα που προστίθενται τώρα στον κατάλογο, όπως το tataki τόνου (φωτό), συνδυασμένο με μια απίθανα καπνιστή μελιτζάνα, ντοματίνι κονφί και γλυκό σκόρδο σε μια πολύ γοητευτική ισορροπία και το αρκετά πληθωρικών, γλυκών τόνων buta donburi, ψαρονέφρι πανέ με pankο μαζί με ρύζι, γλυκοπατάτα, σόγια και τζίντζερ. Όντως το φαγητό έχει επίπεδο και το γεγονός ότι οι τιμές είναι πολύ λογικές για γιαπωνέζικο εστιατόριο αποτελεί ένα έξτρα συν. Τελευταία μάλιστα, για μια πρώτη επαφή με την κουζίνα, προτείνουν ένα set menu τεσσάρων επιλογών με μόλις € 24. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, μπορείτε να ξεκινήσετε με φύκια hijiki με τόφου, καρότο και σουσάμι και τηγανητά gyozas (dumplings) με κοτόπουλο και λαχανικά και να συνεχίσετε με κοτόπουλο (ή σολομό) teriyaki με ρύζι ατμού και mochi, ένα γλύκισμα από κρέμα ρυζιού με γέμιση παγωτού που στο «Tomoe» θα το βρείτε σε διάφορες γεύσεις: πράσινο τσάι, καρύδα, σοκολάτα…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.