«F+W by Olivier Campanha»: Ώρα για degustation

Εκτός του ότι σεζόν με τη σεζόν η κουζίνα του γίνεται πιο εκφραστική, ο σεφ πλέον αποτυπώνει το γαστρονομικό προφίλ του εστιατορίου του σε ένα μενού 9 σταδίων.

«F+W by Olivier Campanha»: Ώρα για degustation

Εξελίσσεται συνεχώς η κουζίνα του Olivier Campanha στο εστιατόριό του στο Κολωνάκι. Εκτός του ότι σεζόν με τη σεζόν γίνεται πιο εκφραστική και πιο φινετσάτη, ο σεφ πλέον αποτυπώνει το γαστρονομικό προφίλ του εστιατορίου του σε ένα μενού degustation εννέα σταδίων (€ 70 το άτομο, συνοδευτικό κρασί € 25) που κρατά το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το σοκολατένιο του φινάλε. Δεν θα σας τα πούμε όλα, αλλά εκείνο το παλαιωμένο ριζότo Acquerello με τον δίσκο από ζελέ γλυκού σαμιώτικου κρασιού και τα μανιτάρια king trumpets είναι καταπληκτικό. Το ίδιο και Roger Rabit 16, κουνέλι σε τρεις εκδοχές, μπούτι τυλιγμένο σε μπόλια, μπούτι με σάλτσα τσίλι και σιγομαγειρεμένο φιλέτο με σάλτσα μουστάρδας. Το ψήσιμο (σε ένα κρέας που στεγνώνει τόσο εύκολα) είναι απλώς εξαιρετικό και το γευστικό του βάθος αξιοσημείωτο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.