Επτά αστέρια Μichelin στην Αθήνα

Ο Guide Rouge της Μichelin ανακοίνωσε τις διακρίσεις για τα εστιατόρια των κυριότερων Ευρωπαϊκών πόλεων και η Αθήνα για μία ακόμη χρονιά δεν τα πήγε καθόλου άσχημα.

Επτά αστέρια Μichelin στην Αθήνα

Ακολουθώντας πιστά την παράδοση, ο Guide Rouge της Μichelin ανακοίνωσε τις διακρίσεις (αστέρια) για τα εστιατόρια των κυριότερων Ευρωπαϊκών πόλεων. Η Αθήνα για μία ακόμη χρονιά δεν τα πήγε άσχημα. Με εξαίρεση τη «Galazia Hytra», διατήρησε τα αστέρια της (επτά συνολικά για πέντε εστιατόρια) με τα θετικά του απολογισμού να συμπληρώνουν δύο Bib Gourmands. Η κατανομή δεν είχε εκπλήξεις. Η «Σπονδή» και το «Funky Gourmet» διατήρησαν τα δύο αστέρια τους και παρέμειναν στην κορυφή. Το «Botrini’s», το «Varoulko» και η «Hytra» ακολούθησαν όπως και πέρυσι με ένα τιμητικό και διεθνώς αναγνωρίσιμο αστέρι. Χωρίς αστέρι αλλά με την ένδειξη Bib Gourmand εμφανίζονται το «Αθήρι» και το «Οικείο». Αν και αρχή μου είναι να σέβομαι την άποψη των οδηγών αξιολόγησης και των κριτικών που εκτιμώ (ο Guide Rouge είναι κορυφαίος χωρίς όμως να ξεφεύγει, όπως κανείς άλλωστε, από τη ρήση «ουδείς αλάνθαστος») θα επισημάνω το εξής: τόσο το «Tudor Hall» όσο ίσως και το «F+W by Olivier Campanha» θα μπορούσαν να είναι δύο νέες αφίξεις στον έναστρο ουρανό της Michelin. Αλλά όπως είπα η διατυπωθείσα άποψη είναι σεβαστή και οι τιμηθέντες αξίζουν ένα ειλικρινές μπράβο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.