Επτά αστέρια Μichelin στην Αθήνα

Ο Guide Rouge της Μichelin ανακοίνωσε τις διακρίσεις για τα εστιατόρια των κυριότερων Ευρωπαϊκών πόλεων και η Αθήνα για μία ακόμη χρονιά δεν τα πήγε καθόλου άσχημα.

Επτά αστέρια Μichelin στην Αθήνα

Ακολουθώντας πιστά την παράδοση, ο Guide Rouge της Μichelin ανακοίνωσε τις διακρίσεις (αστέρια) για τα εστιατόρια των κυριότερων Ευρωπαϊκών πόλεων. Η Αθήνα για μία ακόμη χρονιά δεν τα πήγε άσχημα. Με εξαίρεση τη «Galazia Hytra», διατήρησε τα αστέρια της (επτά συνολικά για πέντε εστιατόρια) με τα θετικά του απολογισμού να συμπληρώνουν δύο Bib Gourmands. Η κατανομή δεν είχε εκπλήξεις. Η «Σπονδή» και το «Funky Gourmet» διατήρησαν τα δύο αστέρια τους και παρέμειναν στην κορυφή. Το «Botrini’s», το «Varoulko» και η «Hytra» ακολούθησαν όπως και πέρυσι με ένα τιμητικό και διεθνώς αναγνωρίσιμο αστέρι. Χωρίς αστέρι αλλά με την ένδειξη Bib Gourmand εμφανίζονται το «Αθήρι» και το «Οικείο». Αν και αρχή μου είναι να σέβομαι την άποψη των οδηγών αξιολόγησης και των κριτικών που εκτιμώ (ο Guide Rouge είναι κορυφαίος χωρίς όμως να ξεφεύγει, όπως κανείς άλλωστε, από τη ρήση «ουδείς αλάνθαστος») θα επισημάνω το εξής: τόσο το «Tudor Hall» όσο ίσως και το «F+W by Olivier Campanha» θα μπορούσαν να είναι δύο νέες αφίξεις στον έναστρο ουρανό της Michelin. Αλλά όπως είπα η διατυπωθείσα άποψη είναι σεβαστή και οι τιμηθέντες αξίζουν ένα ειλικρινές μπράβο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
12/12/2025

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.