Korydallos - Gastronomic Cities: στην οθόνη η γεύση

O Κορυδαλλός συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα URBACT II και διοργανώνει ένα αφιέρωμα στη γαστρονομία και το σινεμά από τις 4 έως και τις 25/3. Στο τοπικό «μενού» των επόμενων ημερών συνυπάρχουν ταινίες και φαγητό, σεμινάρια και μαγειρικοί διαγωνισμοί.

Korydallos - Gastronomic Cities: στην οθόνη η γεύση

O Κορυδαλλός συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα URBACT II και διοργανώνει ένα αφιέρωμα στη γαστρονομία και το σινεμά από τις 4 έως και τις 25/3. Στο τοπικό «μενού» των επόμενων ημερών συνυπάρχουν ταινίες και φαγητό, σεμινάρια και μαγειρικοί διαγωνισμοί.

Korydallos - Gastronomic Cities: στην οθόνη η γεύση - εικόνα 1

Ο Κορυδαλλός είναι ο μόνος ελληνικός Δήμος που συμμετέχει στο Gastronomic Cities, έργο του προγράμματος URBACT II, το οποίο έχει ως στόχο την αξιοποίηση της γαστρονομίας για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο. Από τις 4 έως και τις 25/3 διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις που κινούνται στον άξονα της γεύσης, ενώ παράλληλα, οι επιχειρήσεις της περιοχής προτείνουν ειδικά εκπτωτικά μενού και σχετικές δράσεις. Βασική έδρα του αφιερώματος είναι ο κινηματογράφος Σινέ Παράδεισος (Αγίου Γεωργίου και Ζάππα), όπου και πραγματοποιείται το πρώτο Food Film Festival του Δήμου, καθώς επίσης και μια σειρά από μαγειρικά σεμινάρια και διαγωνισμούς.

Korydallos - Gastronomic Cities: στην οθόνη η γεύση - εικόνα 2

Το φιλμικό κομμάτι του Korydallos Gastronomic Cities κάθε Τετάρτη στις 9 μ.μ. τοποθετεί στην ίδια αίθουσα φαγητό και προβολή (€ 8 το άτομο, κρατήσεις στο 2104960955). Το πρόγραμμα έχει ως εξής: στις 4/3 την αρχή κάνει η ανεξάρτητη έκπληξη της χρονιάς Χωρίς Μέτρο σε σκηνοθεσία Ντάμιεν Σαζέλ, στις 11/3 ακολουθεί η πολυσυζητημένη και με πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ Θεωρία των πάντων του Τζέιμς Μαρς, ενώ έπονται στις 18/3 η cult-βαμπιρική και ελληνική Νορβηγία του Γιάννη Βεσλεμέ και στις 25/3 η Μαχαιριά, η τελευταία ταινία του πολύ δημοφιλούς στο ελληνικό κοινό Φατίχ Ακίμ.

Korydallos - Gastronomic Cities: στην οθόνη η γεύση - εικόνα 3

Εκτός της μεγάλης οθόνης, την Παρασκευή 13/3 από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε σεμινάρια παραδοσιακής μαγειρικής από εκπροσώπους των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων αλλά και από γνωστούς σεφ της περιοχής, οι οποίοι θα μαγειρέψουν μπροστά στο κοινό. Τα σεμινάρια της παραδοσιακής μαγειρικής επιστρέφουν και το Σάββατο 14/3, ακολουθούμενα από ένα μαγειρικό διαγωνισμό (οι συμμετέχοντες σεφ θα αναμετρηθούν πιάτο-πιάτο), ενώ η συγγραφέας βιβλίων παιδικής διατροφής Θέμις Καρδιόλακα θα μαγειρέψει για τους μικρούς της παρέας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.