Δύο workshops για τον καφέ

Μια εκδήλωση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα διοργανώνει η Taf στο χώρο του Θεάτρου 104 την Κυριακή 1/2 με τον specialty coffee, αλλά και τους ανθρώπους του, στο επίκεντρο.

Δύο workshops για τον καφέ

Μια εκδήλωση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα διοργανώνει η Taf στο χώρο του Θεάτρου 104 την Κυριακή 1/2. Με τον specialty coffee, αλλά τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω του, στο επίκεντρο.

Δύο workshops για τον καφέ - εικόνα 1
Από τα γυρίσματα του φιλμ στο Σαν Φρανσίσκο

Εξειδικευμένη στον καφέ ανώτερης ποιότητας (specialty), η Taf προωθεί εδώ και χρόνια την κουλτούρα του καφέ και τις απευθείας σχέσεις με τους καλλιεργητές (Direct Relationship Coffee). Και την ερχόμενη Κυριακή 1/2 διοργανώνει μια πολύ ενδιαφέρουσα τετράωρη εκδήλωση για στο χώρο του Θεάτρου 104 στην Ευμολπιδών, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την κάλυψη ειδών πρώτης ανάγκης των κοινοτήτων της Ρουάντας με τις οποίες συνεργάζεται.

Στο πρώτο workshop της ημέρας («Sensory Skills»), με τον CEO της Taf Γιάννη Ταλούμη, θα δείτε τον καφέ ως μια πολύ-αισθητηριακή εμπειρία, ξεκινώντας από τα αρώματα και την προέλευσή τους και περνώντας, βήμα-βήμα, στις οξύτητες, στο σώμα και στην επίγευση, ενώ μετά από ένα δεύτερο σεμινάριο που εστιάζει στον τέλειο καφέ φίλτρου («The champion’s brew method), από τον πρωταθλητή του World Brewers Championship Στέφανο Δωματιώτη, θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε σε πρώτη προβολή το πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ του Brandon Loper «A film about coffee». Η κάμερά του διεισδύει στον κόσμο του καφέ specialty, από τον κόκκο μέχρι το φιλιτζάνι, από τον καλλιεργητή μέχρι τον barista, κι από τις φάρμες της Ονδούρας και της Ρουάντας μέχρι τα cafes του Τόκιο, του Πόρτλαντ, του Σιατλ, του Σαν Φρανσίσκο και της Νέας Υόρκης. Μετά το φιλμ θα ακολουθήσει γευστική δοκιμή espresso και brew από τους baristas της Taf. Η είσοδος είναι € 12 κι η ώρα προσέλευσης 12.30 το μεσημέρι.

*Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων για την προβολή της ταινίας, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μπορείτε να εξασφαλίσετε τη θέση σας, στέλνοντας ένα e-mail με το όνομα και το τηλέφωνό σας στο pr@cafetaf.gr ή καλώντας στο 2106218172. Δείτε το τρέιλερ:

Περισσότερες πληροφορίες

104

Ευμολπιδών 41, Γκάζι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.