Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης με δικό του εστιατόριο

Αν δεν τον ξέρετε, αξίζει να τον γνωρίσετε. Γιατί ο Αλέξανδρος είναι ένας νεαρός σεφ που ήρθε στην Αθήνα με μερικούς γαστρονομικούς άσους στο μανίκι.

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης με δικό του εστιατόριο

Αν δεν τον ξέρετε, αξίζει να τον γνωρίσετε. Γιατί ο Αλέξανδρος είναι ένας νεαρός σεφ που ήρθε στην Αθήνα με μερικούς γαστρονομικούς άσους στο μανίκι.

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης με δικό του εστιατόριο - εικόνα 1

Παρότι δεν είναι πολύ γνωστός στο αθηναϊκό κοινό, ο 28χρονος Αλέξανδρος Τσιοτίνης έχει την εμπειρία σημαντικών κουζινών του εξωτερικού (βλ. «Αrpege», «Helenne Darroze», «Εpicure» του Le Βristol, «L’ Astrance») αλλά και ικανή παρουσία σε ελληνικό έδαφος, με τελευταίες στάσεις το «Περιβόλι» στη Σαντορίνη, αλλά και το «Calypso» στην Ελούντα, όπου επιβραβεύτηκε για τις μαγειρικές επιδόσεις του με Χρυσό Σκούφο. Τώρα, που ετοιμάζει στην περιοχή του Caravel το δικό του εστιατόριο μαζί με δύο φίλους/συνεργάτες, είναι ιδανική ευκαιρία να τον γνωρίσετε καλύτερα. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ανοίξει τις πόρτες του γύρω στις 20/2, με δύο μενού-cartes blanches, τριών και πέντε πιάτων, με αρκετές εμβόλιμες μικρές εκπλήξεις (τύπου amuse bouche), κι ένα μικρό a la carte για τους μη… τολμηρούς. Το concept ακούγεται ωραίο. Από τη μια έχει μια ίντριγκα το να μην ξέρεις τι ακριβώς θα φας, μια που αυτό θα αλλάζει σχεδόν καθημερινά, από την άλλη ο νεαρός κύριος Τσιοτίνης έχει καλά εχέγγυα: απ’ ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα, η κουζίνα του είναι παιχνιδιάρικη, μοντέρνα μεν με τη φινέτσα του κλασικισμού δε, και χρησιμοποιεί πολύ δημιουργικά τα ελληνικά/τοπικά υλικά. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.