«Οcean Βasket»: Από την Πρετόρια στη Γλυφάδα

Η διεθνής αλυσίδα casual ψαροφαγίας που ξεκίνησαν το 1985 δύο Έλληνες της Νοτίου Αφρικής ήρθε και στην Αθήνα.

«Οcean Βasket»: Από την Πρετόρια στη Γλυφάδα

Η διεθνής αλυσίδα casual ψαροφαγίας που ξεκίνησαν το 1985 δύο Έλληνες της Νοτίου Αφρικής ήρθε και στην Αθήνα.

«Οcean Βasket»: Από την Πρετόρια στη Γλυφάδα - εικόνα 1

Το πρώτο τους «καλάθι» οι αδερφοί Φατς και Τζορτζ Λαζαρίδης το γέμισαν στην Πρετόρια πριν από 20 χρόνια. Τώρα τα «Ocean Basket» έχουν φτάσει τα 160 στην Αφρική κι έχουν επεκταθεί στο Μαυρίκιο, στο Ντουμπάι και στην Κύπρο πριν ανοίξουν τις πόρτες τους στη Γλυφάδα, στο χώρο που άλλοτε στέγαζε το «Far East» και τελευταία το «Route Nationale 7». Το σήμα κατατεθέν του «ωκεάνιου» concept, που αποδίδει μια casual, προσιτή οικονομικά όψη της θάλασσας. είναι μια σειρά από συνδυαστικά τηγανάκια και πιατέλες (για δύο, για τρεις και πάει λέγοντας), φορτωμένες ψάρια και θαλασσινά –γαρίδες σε τέσσερα διαφορετικά μεγέθη, καλαμάρια, μπακαλιάρο κ.α.– πλαισιωμένα με πατάτες τηγανιτές και ρύζι. Εκτός από τα της σχάρας και του τηγανιού υπάρχει και το sushi bar με κυλιόμενο ιμάντα, ενώ, σε ελληνικό έδαφος, προστίθενται και πληθαίνουν σιγά-σιγά και οι ουζομεζεδες.

Λαζαράκη 61 & Πανδώρας, Γλυφάδα, 2108983183.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.