«L’ abbuffata»: ιταλικό φαγοπότι σε νέο σκηνικό

Το ιταλικό εστιατόριο της Δέσποινας Μαραγκίδου μετακόμισε από τα Τρίκαλα Κορινθίας στον Πειραιά.

«L’ abbuffata»: ιταλικό φαγοπότι σε νέο σκηνικό

Το ιταλικό εστιατόριο της Δέσποινας Μαραγκίδου μετακόμισε από τα Τρίκαλα Κορινθίας στον Πειραιά.

«L’ abbuffata»: ιταλικό φαγοπότι σε νέο σκηνικό - εικόνα 1

Μπορεί η γευστική ιστορία του «L’ abbuffata» («φαγοπότι» δηλαδή, ιταλιστί) να ξεκίνησε, πριν από τρία χρόνια, στα Τρίκαλα Κορινθίας, οι επόμενες σελίδες όμως γράφονται στα δύο επίπεδα ενός νεοκλασικού κοντά στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά. Στο ισόγειο σερβίρουν καφέ και ποτό. Το φαγητό της Δέσποινας Μαραγκίδου –με την ιταλική πινελιά του Stefano Rossi, ο οποίος επιμελείται το μενού και στο νέο πόστο– θα το δοκιμάσετε στον πρώτο όροφο, σε μια ζεστή, ψηλοτάβανη, κλασικών τόνων σάλα, με λευκοστρωμμένα τραπέζια και ρετρό λεπτομέρειες, που ακολουθεί τους ρυθμούς του κτιρίου που το στεγάζει. H έμφαση δίνεται στα ζυμαρικά: καρμπονάρα με πανσέτα, αυγό και pecorino Romano, ταλιατέλες μπολονέζ, φρέσκα λαζάνια φούρνου με μπεσαμέλ και παρμεζάνα κ.α., για τα οποία θα σας πούμε περισσότερα μόλις τα δοκιμάσουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.