«Olive Garden»: σε ρότα σπιτικού γκουρμέ

Η χειμερινή συλλογή συνταγών του εστιατορίου του ξενοδοχείου «Τitania» αναδεικνύει όμορφα τα τοπικά υλικά της Ελλάδας, παίζοντας σε ταμπλό δημιουργικό και οικείο.

«Olive Garden»: σε ρότα σπιτικού γκουρμέ

Η χειμερινή συλλογή συνταγών του εστιατορίου του ξενοδοχείου «Τitania» αναδεικνύει όμορφα τα τοπικά υλικά της Ελλάδας, παίζοντας σε ταμπλό δημιουργικό και οικείο.

«Olive Garden»: σε ρότα σπιτικού γκουρμέ - εικόνα 1

Το καλοκαιρινό μενού του εστιατορίου στην κορυφή του «Titania» το χαρήκαμε πολύ. Τώρα ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος εμφάνισε μια νέα κολεξιόν συνταγών που δείχνει εξίσου –αν όχι ακόμη πιο– ενδιαφέρουσα. Πιάτα όπως οι χυλοπίτες τσουχτές με μυζήθρα, αβγό και παστό χοιρινό, το φαγκρί με γίγαντες Πρεσπών, πράσο, σπανάκι και σέλινο, ο μαύρος χοίρος φρικασέ με ασκολύμπρους αβγολέμονο, πουρέ ψητής σελινόριζας, μανιτάρια και χαρούπι αλλά και το καλαμάρι γεμιστό με καπνιστό χέλι, πράσο, μανιτάρια, λάδι chorizo, πουρέ και κους κους κουνουπιδιού (φωτό) ψηλαφούν τα σημεία όπου το σπιτικό συναντά το γκουρμέ, κρατώντας τη «γραφή» ευκρινώς ελληνική.

Περισσότερες πληροφορίες

Olive Garden (The)

(ξεν. «Titania») Πανεπιστημίου 52, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.