Μια βραδιά στο «Eν Ελλάδι»

Το περιβάλλον κι η κουζίνα βλέπουν την παραδοσιακή Ελλάδα με μοντέρνα ματιά σ’ αυτόν τον όμορφα ανανεωμένο χώρο στην Κηφισιά.

Μια βραδιά στο «Eν Ελλάδι»

Το περιβάλλον κι η κουζίνα βλέπουν την παραδοσιακή Ελλάδα με μοντέρνα ματιά σ’ αυτόν τον όμορφα ανανεωμένο χώρο στην Κηφισιά.

Μια βραδιά στο «Eν Ελλάδι» - εικόνα 1

Μετά την περσινή ανακαίνιση η κεντρική σάλα του «Εν Ελλάδι» –διότι έχει και μια δεύτερη πιο αστική– παίζει πολύ όμορφα με τους νεο-παραδοσιακούς κώδικες και αποδίδει γουστόζικα το στόρι ενός κτιρίου που δήλωνε «παρών» ως μπακαλοταβέρνα ήδη από το 1900. Το ρολόι της Ελληνικής Ηλεκτρικής Εταιρείας, ας πούμε, στον τοίχο είναι αντίκα electronica και οι λαδο-γκρι αποχρώσεις, το ταβάνι με τα λευκά ξύλινα δοκάρια, τα πιάτα-απλίκες και ο σιδερένιος πολυέλαιος δένουν όμορφα με το σύγχρονων αποχρώσεων φαγητό που επιμελείται ο Μιχάλης Ντουνέτας. Τα καλοτηγανισμένα κεφτεδάκια με δυόσμο έρχονται με μια clasic sauce γιαουρτιού-πάπρικας και μια πιο ιδιόμορφη μουστάρδας-μάνγκο, τα παστουρμαδοπιτάκια με το κασέρι Σωχού είναι νόστιμα (αν και θα προτιμούσα το φύλλο λεπτότερο) και η πράσινη σαλάτα με το ρόδι, τα ελαφρο-καβουρδισμένα αμύγδαλα και το πικάντικο σαλάμι πλούσια και ισορροπημένη. Από τα κυρίως πιάτα ξεχωρίζω το μυρωδάτο, ελαφρύ γιουβέτσι με τον κόκορα, με βασιλικό, μπαχάρι και σωστή δόση ντομάτας, και σίγουρα τα τρυφερά μοσχαρίσια μάγουλα με μάραθο και λεμόνι, σπαστές πατάτες και χόρτα – είναι πραγματικά ωραία συνταγή. Τα γλυκά τα βρήκα ευχάριστα, θέλουν όμως λίγη παραπάνω προσοχή για να φτάσουν στο επίπεδο όσων προηγήθηκαν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.