Δέκα χρόνια «ΜάνηΜάνη»

Το εστιατόριο της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι έκλεισε μια δεκαετία κι ακόμη το κρατάει (ωραία) μανιάτικο.

Δέκα χρόνια «ΜάνηΜάνη»

Το εστιατόριο της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι έκλεισε μια δεκαετία κι ακόμη το κρατάει (ωραία) μανιάτικο.

Δέκα χρόνια «ΜάνηΜάνη» - εικόνα 1

Είναι από τα αθηναϊκά γευστικά σημεία που αξίζει να έχει κάποιος στην ατζέντα του το «ΜάνηΜάνη». Ο Αλέξανδρος Φουρούλης κάνει σταθερά καλή δουλειά στην κουζίνα, βλέποντας με ανανεωτική ματιά την ευρύτερη ελληνική και την πελοποννησιακή παράδοση, οι αναφορές σε διεθνή έντυπα και οδηγούς είναι παραπάνω από θετικές και το περιβάλλον οικείο και όμορφο. Τώρα κλείνει τα δέκα του χρόνια στο Κουκάκι και σερβίρει χοιρινό σελινάτο, αρνάκι γάλακτος ψημένο σε κενό αέρος με άγρια χόρτα και σάλτσα από το ζωμό του και τσουχτές με μανιάτικη μυζήθρα και τηγανητό αβγό σε σάλα όμορφα ανανεωμένη, πάντα νεο-παραδοσιακή, με περισσότερα αστικά στοιχεία.

Περισσότερες πληροφορίες

ΜάνηΜάνη

Φαλήρου 10 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.