S.Pellegrino Young Chef 2015: Πού κρύβονται τα νέα ταλέντα της γαστρονομίας;

Δραστήριοι, ταλαντούχοι, ελπιδοφόροι, οι νεαροί σεφ του πλανήτη είναι το μέλλον της γαστρονομίας και το S. Pellegrino τους ανεβάζει στο βάθρο με το νέο του παγκόσμιο project.

S.Pellegrino Young Chef 2015: Πού κρύβονται τα νέα ταλέντα της γαστρονομίας;

Δραστήριοι, ταλαντούχοι, ελπιδοφόροι, οι νεαροί σεφ του πλανήτη είναι το μέλλον της γαστρονομίας και το S. Pellegrino τους ανεβάζει στο βάθρο με το νέο του παγκόσμιο project.

S.Pellegrino Young Chef 2015: Πού κρύβονται τα νέα ταλέντα της γαστρονομίας; - εικόνα 1

Συνώνυμο με την γαστρονομία, την οινική κουλτούρα και το καλό γούστο, το φινετσάτο ελαφρώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό S.Pellegrino λανσάρει φέτος ένα μοναδικό, παγκόσμιας εμβέλειας project αναζήτησης ταλέντων, επενδύοντας στην νιότη -εκείνη που θα τροχοδρομήσει το μέλλον της διεθνούς γαστρονομίας. Στον διαγωνισμό S.Pellegrino Young Chef 2015 μπορούν να συμμετάσχουν νεαροί chefs (κάτω από τριάντα ετών) με προϋπόθεση να εργάζονται ως chefs, sous chefs ή chefs de partie για τουλάχιστον ένα χρόνο. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, μέχρι τις 15/12, στο Fine Dining Lovers (www.finedininglovers.com), μαζί με το βιογραφικό τους σημείωμα, αντίγραφο της ταυτότητάς τους, το signature dish τους και αντίστοιχη φωτογραφία/-ες.
Η ανιχνευτική δράση του S.Pellegrino εκτείνεται σε είκοσι γεωγραφικές περιοχές (Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία-Αυστρία, Ελβετία, Ισπανία-Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο-Ιρλανδία, Ρωσία/Βαλτική/χώρες της πρώην Σοβιετικής ένωσης, Σκανδιναβικές χώρες, Ανατολική Ευρώπη, Κάτω Χώρες, Μεσογειακές χώρες, Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς, Μέση Ανατολή-Αφρική, Λατινική Αμερική-Καραϊβική, Αυστραλία-Νέα Ζηλανδία, Κίνα, Ιαπωνία, Βορειοανατολική Ασία, Νοτιοανατολική Ασία), καλύπτοντας το σύνολο του πλανήτη. Η ΑLMA, το κορυφαίο διεθνές κέντρο εκπαίδευσης για την ιταλική κουζίνα, θα επιλέξει τους δέκα επικρατέστερους chefs της κάθε περιοχής, κρίνοντας βάσει πέντε χρυσών κανόνων: υλικά, τεχνική, δημιουργικότητα, τρόπος παρουσίασης και μήνυμα- γιατί αναντίρρητα κάθε πιάτο είναι φορτισμένο και σημειολογικά.
Ανάμεσα στις 16/1 και 28/2 οι δέκα Chefs από κάθε γεωγραφική ενότητα θα κληθούν να μαγειρέψουν το signature dish τους μπροστά σε μια τοπική επιτροπή ανεξάρτητων top chefs, οι οποίοι θα επιλέξουν και τον finalist. Ο νεαρός chef που θα εκπροσωπήσει την αντίστοιχη γεωγραφική περιοχή θα έχει την βοήθεια ενός σεφ-μέντορα, ώστε να αναδείξει και να «τελειοποιήσει» την αρχική του συνταγή. Ο μέντορας μάλιστα θα τον συνοδεύσει στον μεγάλο τελικό που θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο στις 25-27/6.
Η απονομή στο Italian Pavillion του περίφημου Expo Milano 2015, που πραγματοποιείται φέτος μετά από εκατό χρόνια με τη θεματική «Feed the Planet», έχει και μια άλλη, επίσης ενδιαφέρουσα πλευρά. Στα πλαίσια του S.Pellegrino Young Chef 2015 το στιλ εμπνέεται από τη γαστρονομία -σημαντικό πλέον κομμάτι του σύγχρονου lifestyle- ακολουθώντας για πρώτη φορά, τρόπον τινά, τα βήματά της. Η Vogue Italia, η οποία πρόσφατα γιόρτασε τα πεντηκοστά της γενέθλια, θα επιλέξει το Μάιο είκοσι ανερχόμενους σχεδιαστές, καθένας από τους οποίους θα ερμηνεύσει σχεδιαστικά ένα από τα signature dishes των είκοσι φιναλίστ, μεταφράζοντας το μήνυμά του στη γλώσσα της μόδας. Με τις καλύτερες δουλειές να παρουσιάζονται και να επιβραβεύονται με τη σειρά τους την βραδιά της απονομής, το ταλέντο, η προσωπικότητα και οι δυνατότητες εξέλιξης θα ανέβουν στο βάθρο εις διπλούν.

Αν θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή στον διαγωνισμό S.Pellegrino Young Chef 2015 μπορείτε να υποβάλετε ηλεκτρονικά την αίτησή σας εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.