Pascal Sanchez & Olivier Campanha: μια βραδιά με δύο υπογραφές

Δύο φίλοι και ικανότατοι σεφ σε μια πολύ ενδιαφέρουσα κοινή εμφάνιση: ιδού το μενού που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την Τετάρτη 12/11 στο «F+W» στο Κολωνάκι (σχεδόν) στάδιο προς στάδιο.

Pascal Sanchez & Olivier Campanha: μια βραδιά με δύο υπογραφές

Δύο φίλοι και ικανότατοι σεφ σε μια πολύ ενδιαφέρουσα κοινή εμφάνιση: ιδού το μενού που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την Τετάρτη 12/11 στο «F+W» στο Κολωνάκι (σχεδόν) στάδιο προς στάδιο.

Pascal Sanchez & Olivier Campanha: μια βραδιά με δύο υπογραφές - εικόνα 1
O Pascal Sanchez και ο Olivier Campanha μαζί με την Βάνη Μπαρμπούτη

Με τις δράσεις της κουζίνας να προβάλλονται σε ένα κομμάτι του λευκού τοίχου της σάλας, η μαγειρική συνάντηση του Pascal Sanchez, σεφ και ιδιοκτήτη του «Mia» στο Μονπελιέ, και του σεφ και ιδιοκτήτη του «F+W» Olivier Campanha στο εστιατόριο του δεύτερου στο Κολωνάκι, πέρα από το ήταν πολύ δημιουργική, είχε και μια δόση live… documentary. Εσύ παρακολουθούσες από κάμερα-κλειδαρότρυπα το mis en place στο πάσο, και μερικά λεπτά αργότερα έφτανε το φουαγκρά τυλιγμένο σε pata negra και μια φέτα γλυκόξινο/πικάντικο με τη λογική του τσάτνεϊ, αρωματικό αχλάδι. Ή το ζουμερό, ψητό λαβράκι με φέτες lardo di Colonatta, πάνω σε μια μικρή απίθανα αρωματική, σαφρανάτη σουκρούτ από φινόκιο μαγειρεμένο σε Riesling.

Pascal Sanchez & Olivier Campanha: μια βραδιά με δύο υπογραφές - εικόνα 2
Λαβράκι σε αρωματικό βούτυρο εσπεριδοειδών με lardo di Colonatta

Το μενού, λειτουργώντας ως συνδετικός ιστός δύο μαγειρικών προσωπικοτήτων, ήταν όμορφα δομημένο, φορτισμένο με μικρά ευρήματα σε κάθε στάδιο. Επαναφέροντάς το στο μυαλό μου τρεις μέρες μετά δεν μπορώ να μην ξεχωρίσω, ας πούμε, τον τρόπο με τον οποίο έδεσαν τα αρώματα τσαγιού γιασεμί, καρύδας, ευγενικού πράσινου κάρι, lemongrass και φρούτων του πάθους (με τα τραγανά σποράκια τους) στο παλαιωμένο ριζότο, την εξαιρετική ιδέα της ρέβας, ποτισμένης με παντζάρι και πικρούτσικο Campari, που στεκόταν δίπλα στο σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο φιλέτο, όπως και το πορτοκαλάκι κονφί και την κρέμα αμυγδάλου, σαν λιωμένο marzipan, στο παρφέ από σοκολάτα Valrhona. A, και το pre-dessert: ένα ποτηράκι ανάλαφρο και σύνθετο ταυτόχρονα, με ταπιόκα ψιλοκομμένο μάνγκο, ακτινίδιο και λίτσι, μέσα σε σιρόπι με τριαντάφυλλο και Mandarine Imperiale, με μους ροζέ σαμπάνιας και ρόδι.

Pascal Sanchez & Olivier Campanha: μια βραδιά με δύο υπογραφές - εικόνα 3
Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα Bigarade με κρέπες από αλεύρι Sarrazin

Ο σομελιέ του «F+W by Olivier Camhanha» Γιάννης Μακρής ταίριαξε όμορφα τα πιάτα με το κρασί, οι δύο Γάλλοι σεφ εισέπραξαν πολλά «μπραβό» βγαίνοντας στη σάλα, και φαντάζομαι ότι όποιος από τους συνδαιτυμόνες βρεθεί κάποια στιγμή στο Μοντπελιέ, θα αναζητήσει τον σεφ Sanchez και το «Μia» του. Μια τέτοια κίνηση ανανεώνει το ενδιαφέρον του κοινού ακόμη και για ένα εστιατόριο του οποίου η κουζίνα μόνο στατική δεν είναι (περισσότερα για τα φετινά, ιδιαίτερα φινετσάτα σπονδυλωτά πιάτα του Olivier και τις επιδόσεις του μπορείτε να διαβάσετε εδώ). Το ότι τις δύο ημέρες του event δεν έπεφτε καρφίτσα το αποδεικνύει και με το παραπάνω. Δεν θα ήταν διόλου άσχημα να βλέπαμε περισσότερες γαστρονομικές μετακλήσεις, όχι μόνο στο «F+W», που έχει σκοπό να διοργανώσει κι άλλες ανάλογες βραδιές, αλλά και αλλού.

φωτό πιάτων: Δημήτρης Αντωνόπουλος

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.