Μενού degustation: γαστρονομία σε στάδια

Η νέα κατηγορία των ηλεκτρονικών οδηγών του «α» συγκεντρώνει τους χώρους όπου σερβίρονται μενού-ξεναγήσεις στην τέχνη και τεχνική των σεφ.

Μενού degustation: γαστρονομία σε στάδια

Η νέα κατηγορία των ηλεκτρονικών οδηγών του «α» συγκεντρώνει τους χώρους όπου σερβίρονται μενού-ξεναγήσεις στην τέχνη και τεχνική των σεφ.

Μενού degustation: γαστρονομία σε στάδια - εικόνα 1
Funky Gourmet

Το menu degustation είναι ένα γκουρμέ τελετουργικό που στήνουν συνήθως τα εστιατόρια στο top end της γαστρονομικής κλίμακας. Ένα κλιμακωτό γεύμα-εμπειρία, που αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα της κουζίνας –δημιουργικότητα, τεχνική κτλ– μέσα από μια σειρά από ενορχηστρωμένες signature (χαρακτηριστικές) προτάσεις. Η νέα κατηγορία των ηλεκτρονικών οδηγών του «α» την οποία μπορείτε να δείτε κλικάροντας εδώ συγκεντρώνει τους αθηναϊκούς χώρους εστίασης που προτείνουν ανάλογα menus, από το «Funky Gourmet» που έχει τα τελευταία χρόνια καταργήσει τελείως το a la carte και κινείται στον αστερισμό τριών degust, στη «Σπονδή» και το περίφημο Μενού της Ανακάλυψης, κι από εκεί στα Omakase του «Μatsuhisa Athens», στο «Botrini’s», στο «Premiere» του «Intercontinental», στο παραδοσιακό μεν (έχει μεγάλη ιστορία) μοντέρνας αντίληψης δε table d’hote του «Βασίλαινα», κι από εκεί στο «Αleria», στο «2 μαζί» και πάει λέγοντας. Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με τα στάδια του εκάστοτε μενού και το ύφος της κουζίνας του εστιατορίου –μπορείτε να μάθετε το ακριβές κόστος κάθε μενού «δοκιμής» την ώρα που κάνετε την κράτησή σας– κι από εκεί και πέρα, ο καθένας μπορεί να θέσει τα δικά του όρια όσον αφορά το γαστρονομικό του budget και στην αναζήτηση μιας αξέχαστης μπουκιάς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.