«Νonna»: Μαγειρέματα παραδοσιακά και πειραγμένα

Χαλαρό, απροσποίητο, με ένα χαριτωμένα ρετρό φύρδην μίγδην στη σάλα του, αυτό το καινούργιο εστιατόριο στο Μοναστηράκι παίζει σε ταμπλό φιλικό-οικονομικό.

«Νonna»: Μαγειρέματα παραδοσιακά και πειραγμένα

Χαλαρό, απροσποίητο, με ένα χαριτωμένα ρετρό φύρδην μίγδην στη σάλα του, αυτό το καινούργιο εστιατόριο στο Μοναστηράκι παίζει σε ταμπλό φιλικό-οικονομικό.

«Νonna»: Μαγειρέματα παραδοσιακά και πειραγμένα - εικόνα 1

Ο Λεωνίδας Μαυράκης φτιάχνει τα πιο κλασικά. Η Λιάνκα Κάρμη προτιμάει να «πειράζει» λίγο την παράδοση. Έτσι, ανάλογα με την ημέρα και το τι βρίσκουν στην αγορά (που είναι δυο βήματα), στο εστιατόριό τους στο Μοναστηράκι συναντάς κοτόπουλο με αμπελοφάσουλα και πορτοκάλι, μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνα, χοιρινό με πράσα και καρότα, λαχανόρυζο και πάει λέγοντας. Το «Nonna» μιξάρει στη σάλα του παλιές φορμάικες, διαφορετικές καρέκλες, μικρά και μεγάλα τραπέζια αλλά και περιρρέουσα αύρα νοσταλγικού και χειροποίητου – το επιβεβαιώνει και η μηλόπιτα της Ζακυνθινής νόνας, της γιαγιάς της Λιάνκας δηλαδή. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα.

Κακουργιοδικείου 6, Μοναστηράκι, 2130320321.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.