«The Lord beer burger»: ο λόγος στο κρέας

Αλλαγές στην κουζίνα της μπιραρίας του Περιστερίου, η οποία πλέον βάζει δίπλα στην ζυθο-κολεξιόν της μια σειρά από burgers που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

«The Lord beer burger»: ο λόγος στο κρέας

Αλλαγές στην κουζίνα της μπιραρίας του Περιστερίου, η οποία πλέον βάζει δίπλα στην ζυθο-κολεξιόν της μια σειρά από burgers που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

«The Lord beer burger»: ο λόγος στο κρέας - εικόνα 1

Το «The Lord», που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο συνδυάζοντας αρκετές δεκάδες ετικέτες μπίρας, κρέατα και γερμανικά λουκάνικα, πρόσφατα αποφάσισε να επεκτείνει την κρεατοφαγική του πρόταση εμπλουτίζοντας το μενού του με μια σειρά από καινούργια, πληθωρικά burgers. Η μπιραρία του Περιστερίου με την βρετανική country style αύρα αυτές τις μέρες ρίχνει στο τραπέζι ένα «Ali Babas burger» με ανατολίτικο αέρα (μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κρέας, παστουρμάς, γραβιέρα Κρήτης, ντομάτα και μαρούλι), ένα «New York» (μοσχαρίσιο μπιφτέκι, γραβιέρα Κρήτης, παστράμι, πίκλες και μουστάρδα), ένα «Conan» (μοσχαρίσιο μπιφτέκι, cheddar, καπνιστό μπέικον, χωριάτικο λουκάνικο με gouda, ντομάτα και μαρούλι) και όχι μόνο. Υπάρχει ας πούμε ένα burger που το λένε «Τεν τεν» κι ένα άλλο ονόματι «Captain America».

«The Lord beer burger»: ο λόγος στο κρέας - εικόνα 2

Ο καινούργιος μάγειρας Κώστας Χουρμίδης έχει δουλέψει επί σειρά ετών στην Αμερική και τα burger του τα θέλει κρεατένια, με χοντροκομμένο κιμά και χωρίς μπαχαρικά. Τα chutney και οι σάλτσες μάθαμε ότι είναι χειροποίητα, κι οι πατάτες κομμένες στο χέρι. Όσο για τα γλυκά αυτού του ζυθο-λάτρη λόρδου των δυτικών προαστίων –προφιτερόλ, oreo σοκολάτας και σοκολατένια κέικ- τα επιμελείται πάντα η ιδιοκτήτρια Δέσποινα Λιόντου, που έχει παρελθόν στρωμένο με σοκολάτα (βλ. «Chocolaterie» στα Καλάβρυτα).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.