Wine bars: τέσσερα σενάρια για την ιδανική after office έξοδο

Χαλαρά, φιλόξενα, επικοινωνιακά, με τις κάβες τους φορτωμένες, τα wine bars της πόλης δεν θέλουν και πολύ να σε πείσουν να πατήσεις ένα stop. Διαλέγουμε τέσσερα, καθένα με το δικό του winestyle, κι εσείς κανονίζετε την οινική σας πορεία.

Wine bars: τέσσερα σενάρια για την ιδανική after office έξοδο

Ξεκίνησαν από το κέντρο, συνέχισαν σε διάφορα σημεία της πόλης κι όλο και πληθαίνουν. Χαλαρά, φιλόξενα, επικοινωνιακά, με τις κάβες τους φορτωμένες, τα wine bars της πόλης δεν θέλουν και πολύ να σε πείσουν να πατήσεις ένα stop και, αφήνοντας για λίγο τις δραστηριότητες της ημέρας στην άκρη, να φορέσεις το χαλαρό σου προφίλ και παραγγείλεις, παρέα με τους φίλους σου ή το έτερον ήμισυ ένα ποτήρι κρασί, μια ποικιλία τυριών και αλλαντικών ή μια παρτίδα από συνοδευτικά μεζεδάκια. Διαλέγουμε τέσσερα, καθένα με το δικό του winestyle, κι εσείς κανονίζετε την οινική σας πορεία.

Oinoscent

Wine bars: τέσσερα σενάρια για την ιδανική after office έξοδο - εικόνα 1

Χάρη στη θέση του κάπου μεταξύ Συντάγματος και Πλάκας ελληνικό και ξένο κοινό κι η λίστα του –σημειωτέον, αλλάζει κάθε μήνα- έχει επίσης mixed λογική, συνδυάζοντας ελληνικό και ξένο αμπελώνα. Μοντέρνο, με τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο χειμώνα καλοκαίρι, συνδυάζει ποτήρια και μπουκάλια κρασί με ποικιλίες, σαλάτες, τάρτες. Αγαπά ιδιαίτερα τις γευσιγνωσίες (τη μία μπορεί να δοκιμάζεις Νάουσες και Νεμέες και την άλλη γαλλικά Sancerres) και τα οινικά events και σου δίνει πολλές αφορμές για να φύγεις με κάποιο κρασί για το σπίτι. Λειτουργεί και ως κάβα άλλωστε.

By the glass

Wine bars: τέσσερα σενάρια για την ιδανική after office έξοδο - εικόνα 2

Θα το βρεις στρίβοντας από τη Φιλελλήνων στο ύψος της Ρώσικης εκκλησίας. Μπορείς να κάτσεις στα εξωτερικά σαλονάκια κάτω από τα μεγάλα φανάρια της ατμοσφαιρικής στοάς Ράλλη, σε κάποιο από τα τραπέζια ή στον μεγάλο πάγκο στην περιφέρεια της ξύλινης μπάρας. Οι ετικέτες είναι πολλές, τα ποτήρια επίσης και οι επιλογές των 25, 75 και 150 ml σε προτρέπουν να εξερευνήσεις πολλά και διαφορετικά πράγματα, βάζοντας δίπλα και κάποιο ωραίο μικρό πιατάκι. Αν θέλεις έξτρα πληροφορίες ή οδηγίες, οι σομελιέ του είναι καλοί «πλοηγοί».

Vintage

Wine bars: τέσσερα σενάρια για την ιδανική after office έξοδο - εικόνα 3

Είναι κομψότατο, με αύρα γαλλική, και διαθέτει μια εντυπωσιακή κλιματιζόμενη κάβα όπου ξεκουράζονται 230 ελληνικές και ξένες ετικέτες. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι χάρη στο σύστημα Coravin, το wine bar της Μητροπόλεως σου δίνει τη δυνατότητα να πιεις ακόμη και πολύ σπουδαία κρασιά με το ποτήρι –οι επιλογές σε ποτήρι αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τις εκατό! Με τι θα τις συνοδεύσετε; Μαρινάτο σολομό, το πεντανόστιμο ιβηρικό χοιρινό, κατσικίσιο τυρί και τριπλοτηγανισμένες τηγανητές πατάτες αλά Blumenthal.

Κλίμα-Κλήμα

Wine bars: τέσσερα σενάρια για την ιδανική after office έξοδο - εικόνα 4

Έχει δυνατό team το ρυθμικό, μοντέρνο, βιομηχανικής αισθητικής wine-bar-resto των Μελισσίων: την μεν λίστα κρασιών έχει επιμεληθεί ο Δημήτρης Χατζηνικολάου, το δε μενού ο Χριστόφορος Πέσκιας. Τσιμπολογώντας πιάτα τυριών και αλλαντικών ή να δοκιμάσεις κάποια από τις ενδιαφέρουσες προτάσεις τις κουζίνας. Έχε δε υπόψη ότι το «Κλίμα Κλήμα» διοργανώνει συχνά οινο-γευστικά τετ α τετ, με καλεσμένους παραγωγούς από όλη την Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες

Oinoscent

Βουλής 45-47, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

By the Glass

Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων (Στοά Ράλλη), Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Vintage

Μητροπόλεως 66-68, Μοναστηράκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.