Nέες γευστικές ισορροπίες για το «Tomoe»

Αλλαγές στην κουζίνα: την επιμέλεια του καινούργιου μενού του μινιμαλιστικού εστιατορίου της Κηφισιάς ανέλαβε πρόσφατα ο Χρόνης Δαμαλάς.

Nέες γευστικές ισορροπίες για το «Tomoe»

Αλλαγές στην κουζίνα: την επιμέλεια του καινούργιου μενού του μινιμαλιστικού εστιατορίου της Κηφισιάς ανέλαβε πρόσφατα ο Χρόνης Δαμαλάς.

Nέες γευστικές ισορροπίες για το «Tomoe» - εικόνα 1

Έχει μόλις μερικούς μήνες που το μινιμαλιστικής αισθητικής «Τοmoe» –το οποίο δανείστηκε το όνομά του από ένα ιαπωνικό σύμβολο της ισορροπίας των συμπαντικών ενεργειών (κάτι ανάλογο του yin yang)– άνοιξε τις πόρτες του δυο βήματα από τη Χαριλάου Τρικούπη, o Οκτώβριος όμως έφερε ενδιαφέρουσες αλλαγές στις... εσωτερικές του ισορροπίες. Το team της μπάρας παραμένει ίδιo (την λίστα υπογράφει πάντα ο Αχιλλέας Καραουλάνης) έχοντας ενδιαμέσως εμπλουτίσει το κοκτεϊλικό ρεπερτόριο του κηφισιώτικου εστιατορίου, αλλά το ενεργειακό πεδίο της κουζίνας επαναφορτίστηκε.

Nέες γευστικές ισορροπίες για το «Tomoe» - εικόνα 2

Ο Χρόνης Δαμαλάς έχει πλέον την επιμέλεια του μενού, σεφ είναι ο Παναγιώτης Φλάκας, και η νέα κάρτα έχει μόλις τεθεί σε ισχύ, προτείνοντας πολλές παρτίδες σούσι και πιάτα όπως η τεμπούρα με βασιλικό καβούρι, sishο και μανιτάρια enoki, το λαβράκι στον ατμό με black bean sauce, τζίντζερ και σχινόπρασο, τραγανές μπουκιές τσιπούρας μαγειρεμένες με σάκε και σόγια κ.α. Καινούργιο στιλ έχουν από ό,τι μάθαμε και τα γλυκά, όπως η κρεμ μπριλέ με πράσινο τσάι ή τα κάστανα με γιαπωνέζικο ουίσκι, καραμελωμένα μήλα και μπισκότα αμυγδάλου. Είναι σαφώς ωραία αυτή η εξέλιξη, και σύντομα θα σας έχουμε αναλυτική γευστική ανταπόκριση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.