Κυπριακή κουζίνα στο μπουφέ του «Βυζαντινού»

Τα αφιερώματα στις τοπικές σπεσιαλιτέ συνεχίζονται στο μπουφέ του εστιατορίου του «Hilton», με την κουζίνα να «δένει» από τις 16 έως τις 25/10 στο νησί της Αφροδίτης.

Κυπριακή κουζίνα στο μπουφέ του «Βυζαντινού»

Τα αφιερώματα στις τοπικές σπεσιαλιτέ συνεχίζονται στο μπουφέ του εστιατορίου του «Hilton», με την κουζίνα να «δένει» από τις 16 έως τις 25/10 στο νησί της Αφροδίτης.

Κυπριακή κουζίνα στο μπουφέ του «Βυζαντινού» - εικόνα 1

Χαλούμι και σεφταλιές συναντά κανείς αρκετά συχνά σε αθηναϊκά εστιατόρια, ενώ που και που κυκλοφορούν και κούπες ή αφέλια. Ε, στο «Βυζαντινό» έχουν σκοπό να μας θυμίσουν/συστήσουν και τα βαζάνια (μελιτζάνες) γιαχνί, τα λουβιά (μαυρομάτικα φασόλια) με λάχανα, τις αντιναχτές πατάτες, το πιλάφι με ποσυρτή (κρασάτο καπνιστό μπέικον), τις φακές μουτζέντρα, που είναι, ας πούμε, το κυπριακό φακόρυζο, και τα αρκατένα, κουλούρια που ζυμώνονται με προζύμι από αφρό ρεβιθιών. Με τον executive chef του «Hilton Αθηνών» Κώστα Αθανασίου να συνεργάζεται με τον συνάδελφό του από το «Hilton» της Λευκωσίας Στέλιο Στυλιανό σ’ αυτό το αφιέρωμα του ξενοδοχείου, στο μπουφέ θα βρείτε να εναλλάσσονται από τις 16 έως τις 25/10 γύρω στις πενήντα χαρακτηριστικές κυπριακές συνταγές που. Με το ανάλογο γλυκό φινίρισμα: στη γωνιά των επιδορπίων θα συναντήσετε τα γνωστά σιροπάτα «δάκτυλα κυριών», καθώς επίσης και κυπριακό χαλβά, αναρότουρτα -αναρή είναι το ανθότυρο, και θα την συναντήσετε και στα πουρέκια-, σουτζούκο (ένα «λουκάνικο» από μουσταλευριά), μαχαλεπί και άλλα πολλά. Ο μπουφές κοστίζει € 38 το άτομο, ενώ με κατανάλωση € 40 δικαιούται κανείς δωρεάν πάρκινγκ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.