Το ανανεωμένο «Belle Amie» γίνεται σπίτι μας

Νέες προτάσεις στο μενού, ρετρό μουσικές κάθε Πέμπτη, αλλά και η αναβίωση του κυριακάτικου γεύματος ανανεώνουν το πανέμορφο πειραιώτικο εστιατόριο που έκλεισε τον ένα χρόνο του.

Το ανανεωμένο «Belle Amie» γίνεται σπίτι μας

Πριν από λίγο καιρό βρεθήκαμε στα πρώτα γενέθλια του «Belle Amie»: καθίσαμε στον ευχάριστο εξωτερικό χώρο έχοντας θέα από τη μία την περαντζάδα της πλατείας κι από την άλλη το φωτισμένο νεοκλασικό, δοκιμάσαμε πολλά πιάτα του Χρήστου Τζιέρα από τον κατάλογο κι απ’ τις προτάσεις της ημέρας (αυτό το γευστικότατο συκώτι ελπίζω να το προσφέρουν καθημερινά!), ενώ από μέσα ακούγαμε τη Δώρα Τσίγκα των Belleville με τους Cigarette Noir να σουινγκάρουν διασκευάζοντας ελληνικά και ξένα τραγούδια του παλιού καιρού – η νοσταλγική αύρα μας τύλιξε σφιχτά τρώγοντας στο τέλος παγωτά του Γιαννούλη μέσα απ’ το πλαστικό κεσεδάκι. Για την ανακαίνιση του κτιρίου που υπήρξε ξενοδοχείο και ουζερί τραγουδισμένο από τον Μπιθικώτση, για το διακοσμητικό του πλούτο, καθώς και για το ψάξιμο των πρώτων υλών στο φαγητό, όρεξη να ’χετε να πηγαίνετε και να ξαναπηγαίνετε (απ’ το πρωί για ελληνικό καφεδάκι μέχρι το βράδι), γιατί οι λεπτομέρειες που φτιάχνουν αυτό το καλόγουστο σύνολο δεν εξαντλούνται εύκολα. Κι υπάρχει και η ανανέωση για το ξεκίνημα της σεζόν: στο μενού μπαίνουν πιάτα όπως το χταποδάκι Αίγινας με φάβα Φενεού και καραμελωμένα κρεμμυδάκια στιφάδο, το λεμονάτο αρνάκι γάστρας με σταμναγκάθι, τα αμπελόφυλλα γεμιστά με γαύρο και μυρωδικά, το ρύζι με ψίχα καραβίδας και κολοκυθοανθούς· τις Κυριακές, τα τραπέζια στρώνονται με λευκά τραπεζομάντιλα και στολίζονται με λουλούδια για να αναβιώσει (μετά μουσικής) η συνήθεια της οικογενειακής/φιλικής συγκέντρωσης γύρω από τα πλούσια εδέσματα· και τις Πέμπτες, η μουσική επένδυση έχει ρετρό, γλυκό προσανατολισμό. Το μουσικό πρόγραμμα του Οκτωβρίου περιλαμβάνει μία αναδρομή στο ελαφρύ τραγούδι του πρώτου μισού του 20ού αιώνα από τον Μπάμπη Βελισσάριο και τους R&Betica (9/10), τα «Σπιτικά λικέρ» απ’ το ’50 που κερνάει η Αλεξάνδρα Κλάδη και το Τρίο Σταρ (16/10), το θεατράλε «Βινύλιο… ειδύλλιο» με τους Στέλλα Μακρή, Μαρούσα Στρογγυόγλου και Canto Limba (23/10), και για ακόμη μια φορά την κεφάτη Δώρα Τσίγκα με τους Cigarette Noir (30/10) – τα live ξεκινούν τις Πέμπτες στις 21:30.

Περισσότερες πληροφορίες

Belle Amie

Αγγέλου Μεταξά 11 & Βούλγαρη, Πλ. Κανάρη, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.