Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης στο «Πεντελικόν»

Ο ικανότατος σεφ, με 22χρονη πορεία στις κουζίνες της Ελλάδας και του εξωτερικού, και με τελευταία του στάση την «Αυλή» στο Ρέθυμνο, ήρθε στην Αθήνα για να αναλάβει τα δύο εστιατόρια του ξενοδοχείου της Κηφισιάς.

Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης στο «Πεντελικόν»

Ο ικανότατος σεφ, με 22χρονη πορεία στις κουζίνες της Ελλάδας και του εξωτερικού, και με τελευταία του στάση την «Αυλή» στο Ρέθυμνο, ήρθε στην Αθήνα για να αναλάβει τα δύο εστιατόρια του ξενοδοχείου της Κηφισιάς.

Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης στο «Πεντελικόν» - εικόνα 1

Ο χώρος του εμβληματικού για την αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή «Vardis» σε λίγο καιρό θα ξανανοίξει αυλαία με νέο πρόσωπο. Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης, ο οποίος ανέλαβε να αναδιαμορφώσει το γευστικό προφίλ του ξενοδοχείου «Πεντελικόν», σχεδιάζει για το ιστορικό εστιατόριο μια δημιουργική, ντελικάτη απόδοση της κουζίνας της ιδιαίτερης πατρίδας του, και πραγματικά περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την avant-garde προσέγγιση των κρητικών υλικών και της κρητικής γεύσης. Το come back του «Vardis» (;) αναμένεται σε ενάμιση μήνα περίπου, την πρώτη εικόνα αλλαγής όμως θα την δούμε νωρίτερα (λίγο μετά από τα μέσα του Οκτώβρη) στο «La Terasse»: εκεί η γευστική κατεύθυνση θα είναι διεθνούς λογικής, με πιο χαλαρή όψη τα μεσημέρια και fine dining αξιώσεις τα βράδια, με πιάτα όπως χταπόδι αρωματισμένο σε ελαιόλαδο, μαγειρεμένο στους 77c με κρεμμυδάκια, τσακιστές ελιές και πέρλες από ζωμό ή αρνάκι braisé σε ελαιόλαδο με bon bon ρεβιθιού, κρέμα άνυδρης ντομάτας και consommé αρνιού με καφέ.

Photo credit: Athens Art Studio

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.