Εκατό χρόνια «Κούβελος»

Έχει κλείσει –και με το παραπάνω– τα εκατό και από την Παρασκευή 26/9 και για εκατό ημέρες ο «Κούβελος» στο Κουκάκι το γιορτάζει με μια σειρά από μελωδικές βραδιές με αύρα παλιάς Αθήνας. Κερνάει δε γλυκάκι και (ελληνικά) κοκτέιλ.

Εκατό χρόνια «Κούβελος»
Εκατό χρόνια «Κούβελος» - εικόνα 1

Εχει κλείσει τα εκατό και από αύριο Παρασκευή 26/9 και για εκατό ημέρες ο «Κούβελος» στο Κουκάκι το γιορτάζει βγάζοντας το πιάνο του στην αυλή για μια σειρά από μελωδικές βραδιές με αύρα παλιάς Αθήνας και κερνώντας γλυκά και (ελληνικά) κοκτέιλ. Δεν το γνωρίζουν πολλοί, αλλά πάει πάνω από ένας αιώνας από τότε που ο πρώτος «Κούβελος» άνοιξε στην οδό Λεμπέση στου Μακρυγιάννη – για την ακρίβεια ήταν το 1908. Αρχικά με λίγα κάρβουνα κάτω από ένα υπόστεγο, ενώ στη συνέχεια και με κατσαρόλες και ταψιά, τοιχογραφίες λαϊκών ζωγράφων και βαρέλια, η ταβέρνα του Γιάννη και του Σπύρου Κούβελου είχε πολλούς πιστούς. Οι παλιοί λένε ότι εκεί εμπνεύστηκε τον διάσημο μεθύστακά του ο Ορέστης Μακρής, από τους μπεκρήδες που κατέβαζαν το ένα μετά το άλλο τα κατρουτσάκια με το Σαββατιανό. Από το 2003 που το κτίριο της ταβέρνας κατεδαφίστηκε, ο «Κούβελος» συνεχίζει την ιστορία του στη Γενναίου Κολοκοτρώνη, έχοντας κρατήσει τη βασική σπεσιαλιτέ του, το «ροζμπίφ» (κοκκινιστό με χοντρό μακαρόνι), κι έχοντας εμπλουτίσει το ρεπερτόριό του με πολλά νέα πράγματα. Τελευταίες αφίξεις το ψαρονέφρι με φορμαέλα, η αμοργιανή μελιτζάνα και τα πολίτικα μπιφτέκια με τρεις κιμάδες.

Περισσότερες πληροφορίες

Κούβελος

Γεν. Κολοκοτρώνη 66, Κουκάκι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.