«Κεχριμπάρι»: τσιπουράκι με άρωμα γειτονιάς

Δύο αδέρφια σε υποδέχονται στο πολύχρωμο, παρεΐστικο «σπιτικό» τους στην Πεύκη με γεμάτα ποτήρια και ένα φουλ του μεζέ στο χέρι.

«Κεχριμπάρι»: τσιπουράκι με άρωμα γειτονιάς

Δύο αδέρφια σε υποδέχονται στο πολύχρωμο, παρεΐστικο «σπιτικό» τους στην Πεύκη με γεμάτα ποτήρια και ένα φουλ του μεζέ στο χέρι.

«Κεχριμπάρι»: τσιπουράκι με άρωμα γειτονιάς - εικόνα 1

Έχει κάτι το όμορφα «σπιτίσιο» αυτό το μικρό, παρεΐστικο στέκι γειτονιάς με τα χαρούμενα χρώματα, τους πίνακες που ήρθαν από την Κίνα, το Βιετνάμ και την Αφρική και αξίζει να τους χαζέψεις, τις νοσταλγικές παλιές διαφημίσεις (Λαχείον Συντακτών, Sante κ.ά.) και τα βιβλία στα ράφια. Έχει επίσης ένα ξύλινο ντεκ απέναντι από τα πεύκα της Πεύκης.
Στο «Κεχριμπάρι» ρακή, τσίπουρο και κρασί έχουν για συνοδεία νόστιμη παστουρμαδόπιτα, καλοτηγανισμένα, μυρωδάτα κεφτεδάκια που σερβίρονται με λίγο τζατζίκι και πραγματικά ωραίο σύγκλινο, μια πλούσια σαλάτα με λόλα, ρόκα, μαρούλι, αγκινάρα, λιαστή ντομάτα, λούζα, παρμεζάνα και dressing μελιού και ακόμη αρκετά μεζεδάκια στεριάς και θαλάσσης. Μόνο τα κασιώτικα ντολμαδάκια δεν ήταν επιτυχημένα το βράδυ που πήγαμε –το ρύζι θα έπρεπε να κρατάει έστω λίγο στο δόντι– και το γεγονός ότι τα σερβίρισαν ζεστά δεν τα βοηθούσε ιδιαίτερα. Οι τιμές στο «Κεχριμπάρι» είναι πολύ λογικές (πριν από λίγες ημέρες μάλιστα, απ’ ό,τι έμαθα, τις μείωσαν κι άλλο), ενώ σύντομα τα παρασκευοσάββατα θα έχουν και ακομπανιαμέντο ζωντανής μουσικής: παλιά λαϊκά και ρεμπέτικα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.