«La Taverna Catalana»: Λες και πήγες Βαρκελώνη

Περνάς το κατώφλι του στη Σίνα και τσουπ, διακτινίζεσαι στη La Rambla.

«La Taverna Catalana»: Λες και πήγες Βαρκελώνη

Περνάς το κατώφλι του στη Σίνα και τσουπ, διακτινίζεσαι στη La Rambla.

«La Taverna Catalana»: Λες και πήγες Βαρκελώνη - εικόνα 1

Αυτό το νεοφερμένο εστιατόριο υποστηρίζει Mπάρτσα, «φοράει» ανάμεσα στις ισπανικές αφισέτες στους τοίχους του και μια προκήρυξη της Καταλανικής Δημοκρατίας του 1931 υπογεγραμμένη από τον Francesc Macia, κι εμπνέεται για το λογότυπό του από τους Castellers –εκείνους τους χαρακτηριστικούς ακροβάτες που σχηματίζουν ανθρώπινους πύργους. Η κουζίνα του «Τaverna Catalana» έχει κι αυτή ευδιάκριτη στάμπα Καταλονίας, κι ήδη έχουμε στα άμεσα πλάνα μας ένα «τριπάκι» με pa amb tomaquet (ψωμάκια με φρέσκια ντομάτα, άνθος αλατιού, βασιλικό και ελαιόλαδο), fricando catala (μοσχάρι κατσαρόλας με sofregit, picada και κρασί, άγρια μανιτάρια και πουρέ πατάτας) ή ένα φουρνιστό φιλέτο μπακαλιάρου με καπνιστή πάπρικα και γαλλικές πατάτες. Από ό,τι μάθαμε, σερβίρουν crema Catalana σε δύο εκδοχές, ενώ περιμένουν και μπίρες από τη βαρκελωνέζικη μικροζυθοποιία Cerveza del Montseny, κι εκτός από τα ελληνικά, που ήδη διατίθενται, και καμιά εικοσαριά καταλανικά κρασιά. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.