Eίσαι για ένα κυριακάτικο brunch;

Κάπου ανάμεσα σε πρωινό και μεσημεριανό, σε αβγά ποσέ και burger, σε καφέ και Bloody Mary, το brunch είναι πλέον καθιερωμένη συνήθεια, κι εμείς την κάνουμε ειδική κατηγορία στους οδηγούς του «α».

Eίσαι για ένα κυριακάτικο brunch;

Κάπου ανάμεσα σε πρωινό και μεσημεριανό, σε αβγά ποσέ και burger, σε καφέ και Bloody Mary, το brunch είναι πλέον καθιερωμένη συνήθεια, κι εμείς την κάνουμε ειδική κατηγορία στους οδηγούς του «α».

Eίσαι για ένα κυριακάτικο brunch; - εικόνα 1
Από το brunch του «New Taste»

Η εξίσωση έχει ως εξής: breakfast + lunch = brunch. Μπορεί η Αθήνα να μην είναι ακριβώς Νέα Υόρκη ή Λονδίνο, αλλά αν την Κυριακή (κι εδώ που τα λέμε όχι μόνο την Κυριακή, γιατί ορισμένα εστιατόρια σερβίρουν brunch κι άλλες μέρες), αντί να τυλιχτείς στα σεντόνια χουζουρεύοντας για όσο πάει, αντί να πιάσεις πόστο απέναντι από την τηλεόραση παρέα με τον καφέ και το μπολ με τα δημητριακά ή αντί να αρχίσεις το μαγείρεμα αποφασίσεις να ντυθείς και να βγεις για brunch, προοπτικές υπάρχουν αρκετές. Κι όσο πάει γίνονται και πιο δημοφιλείς. Το μενού διαφέρει ανάλογα με την περίπτωση, κι εκεί έξω θα βρεις να κυκλοφορούν αβγά ποσέ και huevos rancheros, tartines και πίτες, burgers και πίτσες, καφές, τσάι και κοκτέιλ, με νόστιμη, κοινωνική διάθεση για side dish. Ρίξε μια ματιά στα brunch της πόλης εδώ, στην καινούργια ειδική κατηγορία των ηλεκτρονικών οδηγών του «α» και μετά αποφασίζεις ποιο προτιμάς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.