Το Περιστέρι αυτό τον καιρό φοράει «L’ ahuri»

Μια πολύ-εθνική γευστική (και όχι μόνο)… συμφωνία σε πέντε μέρη.

Το Περιστέρι αυτό τον καιρό φοράει «L’ ahuri»

Μια πολύ-εθνική γευστική (και όχι μόνο)… συμφωνία σε πέντε μέρη.

Το Περιστέρι αυτό τον καιρό φοράει «L’ ahuri» - εικόνα 1

Το όνομά του είναι τρόπον τινά… inside joke. Ο Κωνσταντίνος Ατζεμιάν και ο Νίκος Παπαναστασίου σπούδασαν στο Paisley, μια πόλη στα σκοτσέζικα lowlands. «Paisley» όμως σημαίνει «λαχούρι», κι έτσι αποφάσισαν να βαφτίσουν το πρώτο τους μαγαζί. Με πέντε διαφορετικές «εθνικές» γωνιές (ελληνική, πολίτικη, μεξικάνικη, αμερικάνικη και ιταλική) και με τον κατάλογο να σιγοντάρει το «θεματικό» του ντεκόρ χωρισμένος αναλόγως σε πέντε αντίστοιχες γευστικές ενότητες, οι οποίες λειτουργούν είτε αυτόνομα είτε συνδυαστικά, το «L’ ahuri» ξεκινάει από το πρωί, ενώ δίνει έμφαση και στο κομμάτι των κοκτέιλ, τα οποία έχουν τη δική τους «έδρα»: μια οβάλ μπάρα ακριβώς στο κέντρο του αίθριου, νέου αυτού χώρου στο Περιστέρι. Περισσότερα για τα ιτσλί κιοφτέ και τα κεμπάπ, τα bourbon burgers, το σπετσοφάι, τις πίτσες και τις fajitas θα σας πούμε μόλις τα δοκιμάσουμε, το πολυθεματικo concept πάντως ακούγεται ωραίο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.