Αλλόκοτο

Αλά βολιώτικο τσιπουράδικο ή αλά καφενείο του άλλοτε; Όπως και να το περιγράψεις, το τρωγοπίνειν σ’ αυτό το λιτό, φιλικό στέκι στα Βριλήσσια κρύβει τις εκπλήξεις του. Κι είναι ωραίο.

Αλλόκοτο

Αλά βολιώτικο τσιπουράδικο ή αλά καφενείο του άλλοτε; Όπως και να το περιγράψεις, το τρωγοπίνειν σ’ αυτό το λιτό, φιλικό στέκι στα Βριλήσσια κρύβει τις εκπλήξεις του. Κι είναι ωραίο.

Αλλόκοτο - εικόνα 1

«Επαναλήψεις δεν παίζουν, το σέρβις είναι αργό και αν κάτι δεν σας αρέσει, σας το αλλάζουμε». Αυτά είπε ο Γιάννης εν είδει συστάσεων στο τσιπουράδικο «Αλλόκοτο», που στήνει τραπέζια στο πεζοδρόμιο δίπλα στο παρκάκι της Αγίας Ελευθερίας στα Βριλήσσια, αφήνοντας ένα δωρικό κατάλογο τυπωμένο σε μια κασετίνα Καρέλια. Το μόνο που χρειάστηκε να δούμε ήταν πως το τσίπουρο με μεζέ κοστίζει € 4,50. Στην πρώτη γύρα ήρθαν ωραία κρητικά παξιμάδια με πεκορίνο του Κωσταρέλλου, γυαλιστερές φρεσκότατες, αλίπαστα και πατατοσαλάτα, και μετά, στο refill, χταπόδι με δικά τους τουρσάκια, γαριδούλες τηγανητές, σαλάχι, μύδια κελυφωτά...
Η αλληλουχία ταιριάζει ωραία με το τσίπουρο, με οξύτητες και μπόλικο αλάτι στα μικρά πιατάκια (όντως σε μέγεθος μεζέ), που τελικά κυκλοφορούν πιο γρήγορα από την αρχική δήλωση και η αύρα είναι φιλική, σε ρυθμό παλιού καφενείου ή βολιώτικου τσιπουράδικου. Αν προχωρήσεις μερικά ποτηράκια παρακάτω, ανάλογα με την ημέρα, θα βρεις χέλια, ζαργάνες, γόπες σαβόρο και άλλα μερακλίδικα, ενώ στην περίπτωση που προτιμήσεις μπίρα ανάμεινε χωριάτικο λουκάνικο και πομάκικο σουτζουκάκι. Αυτοί αποφασίζουν, όμως είναι ωραία φάση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.