Ισπανία συν Nikkei ίσον «Cinco»

Με διαφορετική μαγειρική εξίσωση επέστρεψε από τις διακοπές του το κολωνακιώτικο δημιουργικό tapas bar «Cinco», την κουζίνα του οποίου ανέλαβε ο Δημήτρης Κατριβέσης.

Ισπανία συν Nikkei ίσον «Cinco»

Με διαφορετική μαγειρική εξίσωση επέστρεψε από τις διακοπές του το κολωνακιώτικο δημιουργικό tapas bar «Cinco», την κουζίνα του οποίου ανέλαβε ο Δημήτρης Κατριβέσης. Η Nikkei (ιαπωνο-περουβιανή) κουζίνα του, δείγματα της οποίας είδαμε την περασμένη σεζόν στο «Oozora», μιξάρεται στην προκειμένη με την ισπανική και τα αποτελέσματα ακούγονται ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, σε ένα μενού όπου συνυπάρχουν manchego και chorizo, πιπεριές aji και jalapenos, wasabi και sake. Ανάμεσα στα νέα πιάτα που αντανακλούν αυτήν τη «συνάντηση» είναι λ.χ. τα yucas, τα οποία σερβίρονται σε στιλ patatas bravas με βινεγκρέτ τηγανητού αβγού ή η κοιλιά τόνου με λίπος από ιβηρικό χοιρινό. Αναμείνατε γευστική ανταπόκριση σύντομα λοιπόν: το πλήρες μενού θα είναι έτοιμο σε λίγες ημέρες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.