«Jing» (από το Beijing)

Κι άλλο κινέζικο στον άξονα Σύνταγμα - Πλάκα: μετά το «East Pearl» στην Απόλλωνος και το «Αttic Moon» στην Ξενοφώντος ήρθε το «Jing» στη Νίκης.

«Jing» (από το Beijing)

Κι άλλο κινέζικο στον άξονα Σύνταγμα - Πλάκα: μετά το «East Pearl» στην Απόλλωνος και το «Αttic Moon» στην Ξενοφώντος ήρθε το «Jing» στη Νίκης. Κοιτάζοντας από το τζάμι –ανάμεσα σε μια σειρά μπαμπού– θα δείτε ότι το κάτω επίπεδο είναι σύγχρονου στιλ, σε λευκό, γκρι και μαύρο, με μινιμαλιστική επίπλωση, αν ανεβείτε τη σκάλα όμως, θα βρεθείτε σε ένα πιο παραδοσιακό χώρο, με βαριά ξύλινα τραπέζια και χαρακτηριστικά κινέζικη ατμόσφαιρα. Το τελικό μενού τού στιλιστικά δύο σε ένα εστιατορίου του Lu Xiang, ο οποίος γεννήθηκε όντως στο Πεκίνο (εξ ου και το όνομα), είναι ακόμη υπό διαμόρφωση, αλλά ήδη dumplings τηγανητά και ατμού, πάπια με πορτοκάλι, γαρίδες με κάσιους, chop suey και αρκετές άλλες συνταγές καλούν για μια πρώτη δοκιμή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.