Barabicu: Σε φουλ καλοκαιρινή διάθεση

Ναι, το καλοκαίρι είναι εδώ! Και το «Barabicu» ανοίγει τις πόρτες του με ανέμελη διάθεση και αφήνει το καλοκαίρι να μπει θριαμβευτικά στον όμορφο κήπο της μονοκατοικίας του Νέου Ψυχικού.

Barabicu: Σε φουλ καλοκαιρινή διάθεση

Ναι, το καλοκαίρι είναι εδώ! Και το «Barabicu» ανοίγει τις πόρτες του με ανέμελη διάθεση και αφήνει το καλοκαίρι να μπει θριαμβευτικά στον όμορφο κήπο της μονοκατοικίας του Νέου Ψυχικού.

Barabicu: Σε φουλ καλοκαιρινή διάθεση - εικόνα 1

Ναι, το καλοκαίρι είναι εδώ! Και το «Barabicu», το νέο κρεατοφαγικό στέκι που έστησαν οι κόρες της Ρένας Τόγια στη θέση της «Ρένας της Φτελιάς», ανοίγει τις πόρτες του με ανέμελη διάθεση και αφήνει το καλοκαίρι να μπει θριαμβευτικά στον όμορφο κήπο της μονοκατοικίας του Νέου Ψυχικού. Άνετοι καναπέδες, αέρινα πανιά στις πέργκολες, χάρτινα στρογγυλά φωτιστικά και στο βάθος ένα γλυκύτατο open bar για να απολαμβάνουμε τα κοκτέιλ και τα ποτά μας. Καιρός για έξω λοιπόν αλλά και για τις καινούργιες γεύσεις του καλοκαιρινού μενού, που κάνουν το τραπέζι στα φρέσκα λαχανικά και στις ηλιόλουστες πρώτες ύλες: πράσινη δροσερή σαλάτα με κατσικίσιο τυρί, τραγανή πανσέτα και ηλιόσπορο, κοπανιστοπιτάκια με σος γιαουρτιού και λάιμ, μπουκίτσες από μοσχαράκι μαριναρισμένες σε σησαμέλαιο και πικάντικη σαλτσούλα, ψητή μελιτζάνα και ταλαγάνι με μαρμελάδα ντομάτας. Καινούργιες γεύσεις βγαίνουν και από τον «ιερό λάκκο της φωτιάς» (αυτό σημαίνει barabicu στη διάλεκτο της φυλής Ταϊνό της Καραϊβικής), όπως η ταλιάτα από μοσχαράκι γάλακτος με πικάντικη ρόκα και παρμεζάνα και οι πικάντικες μπουκίτσες κοτόπουλου με καπνιστή πάπρικα και barabicu BBQ sauce, ενώ παραμένει στη θέση του ο χειροποίητος χοιρινός γύρος με ψητές πιτούλες, το rib eye και το μοσχαράκι Black Angus, με νέες σάλτσες να το συνοδεύουν. Ανανέωση και στα γλυκά, όπως το προκλητικό παγωτό κανέλας με μπισκότο και παστέλι, αλλά και κοκτέιλ με φαντασία κι εξωτικό χρώμα και, τέλος, ένα νέο κέρασμα-έκπληξη που θα το απολαύσουμε χαλαρά στους αναπαυτικούς καναπέδες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.